Feyenoord O21

Jong Feyenoord verspeelt zege, vroege wissel Jørgensen

Jong Feyenoord heeft maandag een overwinning uit de handen laten glippen. Thuis tegen Jong sc Heerenveen gaf de ploeg in de laatste minuut een voorsprong uit handen: 3-3. Nicolai Jørgensen viel in het eerste kwartier van de wedstrijd uit.

Met drie goals in de laatste tien minuten zat het venijn ‘m in de staart, maandagmiddag op het nieuwe Varkenoord. Met een tussenstand van 1-2 waren het lange tijd de Friezen die de beste papieren hadden voor de overwinning. In de slotfase kantelde het duel volledig en boog Jong Feyenoord dankzij goals van Achraf El Bouchataoui en Jan-Arie van der Heijden de achterstand om in een 3-2 voorsprong. Vlak voor het laatste fluitsignaal kwamen de bezoekers toch weer langszij, waardoor er geen winnaar uit de strijd kwam.

Eerder in de wedstrijd moest Jong Feyenoord ook al in de achtervolging. Daniel Høegh kopte de Friezen na dik tien minuten spelen op voorsprong uit een hoekschop. Die schade werd snel gerepareerd dankzij goed werk van Tyrell Malacia. De linksback veroverde de bal op de helft van de tegenstander, stoomde verder op richting het doel en bediende toen Naoufal Bannis. De jonge spits prikte koeltjes raak: 1-1.

Voor Bannis was de goal een van zijn eerste balcontacten, nadat hij enkele ogenblikken eerder in het veld was gekomen voor Nicolai Jørgensen. De Deen, voor wie het duel in de beloftencompetitie een ideale gelegenheid leek om meer ritme op te doen na zijn rentree in de hoofdmacht van vorige week, moest zich al binnen het eerste kwartier laten vervangen. Na een duel met een Friese tegenstander ging hij met een van pijn vertrokken gezicht naar de kant, om zich vervolgens binnen verder te laten behandelen.

De goals van het duel op Varkenoord zie je op het Twitterkanaal van de club. Met het gelijkspel komt Jong Feyenoord op acht punten uit vier duels. De volgende wedstrijd is op dinsdag 15 oktober tegen de beloften van AS Monaco in de Premier League International Cup.

Jong Feyenoord – Jong sc Heerenveen 3-3
Scoreverloop

12’ 0-1 Høegh
14’ 1-1 Bannis
47’ 1-2 Halilovic
80’ 2-2 El Bouchataoui
86’ 3-2 Van der Heijden
90’ 3-3 Beukers