Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord O21

Jong Feyenoord poetst achterstand weg en pakt drie punten

Jong Feyenoord heeft maandag veerkracht getoond op Varkenoord. Na een 1-2 achterstand werd het thuisduel met Jong FC Twente alsnog gewonnen: 3-2.

De beloften van Feyenoord waren wel weer toe aan een overwinning. Afgelopen week ging de eerste wedstrijd in de Premier League International Cup met 3-1 verloren tegen Jong AS Monaco, terwijl de laatste twee competitieduels in een gelijkspel eindigden.

Daarom was het lekker dat Marouan Azarkan al vroeg de score opende. Nadat de vlugge vleugelaanvaller onderuit was gehaald in het strafschopgebied, ging hij zelf achter de bal staan om de toegekende penalty te nemen. Met een geplaatst schot laag in de linkerhoek tekende Azarkan na tien minuten voor de 1-0.

De bezoekers uit Enschede gaven zich echter niet gewonnen en kwamen nog voor rust op gelijke hoogte. Ramiz Zerrouki knalde de bal op schitterende wijze in de verre kruising, al claimde Achraf El Bouchataoui dat er een overtreding aan vooraf ging. Na een uur spelen kwamen de Tukkers zelfs op voorsprong en leken zo op weg om Jong Feyenoord de eerste competitienederlaag toe te brengen.

In plaats daarvan knokte het team van Denny Landzaat en Arnold Scholten zich knap terug. In een tijdsbestek van enkele minuten werd de achterstand omgebogen in een 3-2 voorsprong, dankzij goals van Wouter Burger en Jan-Arie van der Heijden. Burger kopte raak uit een voorzet van Cheick Touré en ook Van der Heijden scoorde met het hoofd, op aangeven van George Johnston.

In het laatste kwartier kwam de zege niet meer in gevaar voor Jong Feyenoord, dat volgende week de Premier League International Cup vervolgt. Op dinsdag 29 oktober wacht in Engeland de wedstrijd tegen Jong Southampton.

Jong Feyenoord – Jong FC Twente 3-2 (1-1)
Scoreverloop:
10’ 1-0 Azarkan (pen)
35’ 1-1
62’ 1-2
71’ 2-2 Burger
74’ 3-2 Van der Heijden

Opstelling Jong Feyenoord:
Bijlow; Knoll, Johnston, Van der Heijden, Malacia (46’ Hartman); Kelly, El Bouchataoui (68’ Gunduz), Burger; Narsingh (60’ De Mooij), Touré en Azarkan.

  • Jong Feyenoord