Feyenoord 1

Feyenoord neemt na rust afstand in Almelo

Feyenoord heeft goede zaken gedaan in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. De nummer vier van de ranglijst werd met 0-2 verslagen, waardoor het team van Giovanni van Bronckhorst de derde plaats steviger in handen heeft. Heracles-doelman Janis Blaswich (eigen doelput) en Jens Toornstra zorgden na rust in een tijdsbestek van amper vier minuten voor de goals.

Moeizame eerste helft
In de wetenschap dat in Almelo afstand genomen kon worden van een directe concurrent op de ranglijst was de opdracht helder. Feyenoord kwam voor rust echter niet lekker uit de verf in het Polman Stadion. Gesteund door een vol uitvak kwam de ploeg via met name Tonny Vilhena nog wel tot kansen, maar het veldspel liep niet zoals Van Bronckhorst dat graag wil zien. Bovendien slaagde Heracles er meerdere keren in om gevaarlijk te worden voor het doel van Justin Bijlow.

Zo knalde Kristoffer Peterson op de paal en moest de doelman ingrijpen toen Lerin Duarte plots voor hem opdook. Bijlow slaagde er, met hulp van onder anderen basisspelers Sven van Beek en Calvin Verdonk, in om zijn doel schoon te houden en hield zijn ploeg zo overeind. Na de pauze begon het te lopen bij Feyenoord en was daar na een uur spelen de voorsprong.

Snel beslist
Steven Berghuis zette panklaar voor op Nicolai Jørgensen, die met behulp van doelman Blaswich en de lat binnenknikte: 0-1. Nog geen vier minuten later maakte Jens Toornstra er 0-2 van. Opnieuw stond Berghuis – eerder nog zelf gevaarlijk uit een vrije trap – aan de basis. Hij vond Calvin Verdonk met een perfecte bal over de defensie, waarna de linksback de bal direct aflegde op Toornstra. Die hoefde de bal maar binnen te schuiven.

Daarmee was het duel binnen enkele minuten beslist. Feyenoord kwam na de 0-2 amper nog in de problemen en kreeg zelf nog de beste kansen op een derde doelpunt. Zo knalde Berghuis nog een bal op de lat en miste invaller Mo El Hankouri het doel maar net. Feyenoord komt door de zege op Heracles Almelo op 23 punten uit elf duels.

Feyenoord – FC Groningen
De eerstvolgende wedstrijd van Feyenoord is zondag 25 november, als FC Groningen op bezoek komt in De Kuip (aanvang 14:30 uur). Er zijn nog kaarten voor dat duel. Die bestel je hier gemakkelijk en snel!