Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Ook in Groningen puntenverlies voor Feyenoord

Feyenoord heeft in Groningen de zesde nederlaag van dit seizoen geleden. FC Groningen won met minimaal verschil door een ongelukkig eigen doelpunt van Sven van Beek: 1-0.

In competitieverband presteerde Feyenoord dit seizoen niet goed in uitwedstrijden. Van de tien Eredivisieduels die tot zondag werden gespeeld won het team slechts drie keer, was drie keer een gelijkspel het resultaat en werd vier keer verloren. Giovanni van Bronckhorst wilde die negatieve statistieken zondag oppoetsen in Groningen.

Daar slaagde Feyenoord niet in. De ploeg had moeite met het agressieve spel van FC Groningen en kwam na 26 minuten door een ongelukkig eigen doelpunt van Sven van Beek op achterstand. De centrumverdediger gleed een voorzet van de linkerflank in het doel, waardoor keeper Kenneth Vermeer kansloos was.

Ook Nicolai Jørgensen, die weer een basisplaats had waardoor Sam Larsson op de bank begon, kon het verschil niet maken. Zowel voor als na het eigen doelpunt kwam Feyenoord amper voor het doel van FC Groningen-goalie Sergio Padt. Vermeer voorkwam met enkele goede reddingen zelfs nog een grotere nederlaag voor Feyenoord.

Volgende week PSV – Feyenoord
Feyenoord krijgt volgende week al de kans om wel een goed resultaat te behalen in een uitwedstrijd. Het team gaat zondag op bezoek bij koploper PSV. Een week later is FC Emmen in De Kuip de tegenstander.