Feyenoord 1

Feyenoord boekt tegen VVV derde zege in twaalf dagen

Feyenoord heeft uitstekende zaken gedaan in het inhaalduel met VVV-Venlo. De Limburgers werden donderdagavond met 4-1 verslagen in De Kuip. Tonny Vilhena en Robin van Persie zetten het team van coach Giovanni van Bronckhorst op het juiste spoor, waarna Sam Larsson na rust nog twee keer scoorde. Daardoor is Feyenoord, na de achtste competitieoverwinning in De Kuip, dit seizoen thuis nog altijd ongeslagen.

Van Bronckhorst verlangde van zijn ploeg dat tegen VVV-Venlo met dezelfde intenties gespeeld zou worden als tegen PSV (2-1 zege). Die opdracht namen zijn spelers serieus, want Feyenoord ging vanaf het eerste fluitsignaal gretig op zoek naar de openingstreffer. Het was eenrichtingsverkeer in De Kuip, maar de Limburgers hielden de rijen achterin goed gesloten.

Verzet gebroken
Pas na een klein half uur werd het verzet gebroken toen Tonny Vilhena profiteerde van een foute aanname. Een verdediger van VVV probeerde een bal te controleren met zijn borst, maar faalde en gunde Vilhena daardoor een schotkans. De middenvelder twijfelde niet en haalde uit. Hij verschalkte doelman Lars Unnerstall in de 28ste minuut met een bal door zijn benen: 1-0.

Vijf minuten later verdubbelde captain Robin van Persie – fit genoeg bevonden om te starten – de voorsprong door een afgeslagen hoekschop met zijn rechter binnen te werken. Tien minuten na rust gooide Sam Larsson de inhaalwedstrijd in het slot met een typische Larsson-goal: de Zweed trok met de bal naar binnen en haalde de trekker over met zijn rechter.

Samba Sam
Toch richtte VVV-Venlo zich nog eventjes op en liet het team de opnieuw meegereisde supporters juichen na een fraaie treffer van Tino Susic. Hij krulde de bal in de 58ste minuut in de linkerbovenhoek. De Limburgers werden echter alweer snel overstemd door het legioen in de goedgevulde Kuip, want het slotakkoord was voor Samba Sam. Na een volgende afgeslagen corner knalde hij via de arm van Unnerstall binnen in de 75ste minuut: 4-1.

Feyenoord komt door de ruime overwinning op 32 punten uit veertien competitiewedstrijden. Het team gaat komende zondag op bezoek bij promovendus FC Emmen en speelt volgende week zondag de volgende thuiswedstrijd. Die middag komt de andere promovendus Fortuna Sittard op bezoek in De Kuip, waar dan om 16:45 uur wordt afgetrapt. Bestel je kaarten voor die wedstrijd hier.