Feyenoord 1

Feyenoord klopt koploper PSV in kolkende Kuip

Feyenoord heeft PSV de eerste nederlaag van dit Eredivisieseizoen toegebracht. Het team van Giovanni van Bronckhorst wervelde in een bomvolle Kuip en won met 2-1 door goals van Nicolai Jørgensen en Sam Larsson.

Van Bronckhorst speculeerde vrijdagmiddag op de persconferentie in aanloop naar de topper tegen PSV op ‘een ouderwets middagje Kuip’. Onze hoofdcoach werd zondagmiddag op zijn wenken bediend door zijn spelers én het legioen. Feyenoord begon namelijk vol passie aan het duel met de nog ongeslagen koploper van de Eredivisie en gaf de PSV’ers amper tijd aan de bal. Dit tot tevredenheid van de supporters in de bomvolle Kuip.

Wervelende start
Door het felle begin had Feyenoord het overwicht en kwam de thuisploeg via de van een schorsing teruggekeerde Jeremiah St. Juste, Steven Berghuis en Tonny Vilhena tot kansen. Zij slaagden er echter niet in om PSV-goalie Jeroen Zoet te verslaan. Iets waar Nicolai Jørgensen na een klein half uur wél in slaagde.

De Deense spits werd door Berghuis de diepte ingestuurd en haalde van buiten het strafschopgebied uit. De bal viel via de binnenkant van de rechterpaal in het doel, waardoor Feyenoord de verdiende voorsprong kreeg. Het werd nog mooier voor Feyenoord, want de marge werd vijf minuten later al verdubbeld.

Samba Sam
St. Juste veroverde de bal op het middenveld van PSV-captain Luuk de Jong en schonk hem aan Sam Larsson, die niet twijfelde en – net als Jørgensen – van buiten het strafschopgebied uithaalde. De Zweedse buitenspeler schoot eveneens heerlijk binnen. Samba Sam mikte de bal in de linkerbovenhoek: 2-0.

Feyenoord bleef op zoek naar meer treffers, maar kreeg een tik te verwerken toen Jørgensen geblesseerd naar de kant moest. Met Dylan Vente als zijn vervanger waren er ook na rust nog voldoende kansen, maar de derde Feyenoord-goal wilde niet vallen. En omdat die niet viel, kon Steven Bergwijn PSV de aansluiting bezorgen.

De razendsnelle aanvaller schoof de bal in de 73ste minuut door de benen van Feyenoord-goalie Justin Bijlow en zorgde er zo voor dat het nog spannend werd in De Kuip. Jordy Clasie stond op dat moment al niet meer in het veld. De middenvelder moest duizelig naar de kant na een tik op zijn hoofd. Met Yassin Ayoub binnen de lijnen slaagde Feyenoord erin PSV daarna nog van scoren af te houden, waardoor het duel in een 2-1 zege eindigde.

Gat naar PSV verkleind
Feyenoord heeft de achterstand op koploper PSV verkleind tot tien punten. Komende donderdag kan het team van Van Bronckhorst nog verder inlopen op de lijstaanvoerder als VVV-Venlo naar De Kuip komt (bestel je kaarten hier). Die avond wordt het afgelaste duel ingehaald. Feyenoord bezet de derde plaats met 29 punten en heeft zes punten voorsprong op nummer vier Heracles Almelo, dat ook nog een wedstrijd meer gespeeld heeft.