Feyenoord 1

Opnieuw puntenverlies Feyenoord tegen FC Groningen

Feyenoord heeft zaterdagavond voor de tweede keer dit seizoen punten verspeeld tegen FC Groningen. Net als voor de winterstop in Stadion Euroborg werd het ook in De Kuip gelijk: 1-1.

Hoewel Feyenoord verre van groots speelde, deed het zichzelf tekort met een gelijkspel. Ondanks het vooral voor rust moeizame optreden speelde de ploeg meer dan genoeg kansen bij elkaar, maar alleen Cyriel Dessers was trefzeker. De spits, die de afgelopen node werd gemist vanwege een blessure, kopte twintig minuten voor tijd raak uit een voorzet van Fredrik Aursnes.

Daarmee repareerde Feyenoord eindelijk de schade die al vroeg in de wedstrijd was afgelopen. In het eerste half uur kreeg het nauwelijks grip en druk op de noorderlingen en de treffer waarmee Michael de Leeuw halverwege de eerste helft de score opende was dan ook niet echt onverdiend te noemen.

Pas in de slotfase van de eerste helft werd Feyenoord wat meer zichzelf. Guus Til en Luis Sinisterra hadden direct de gelijkmaker op hun schoen. Die viel niet en dus ontketende Feyenoord na rust een stormloop op het Groningse doel die pas ten einde kwam na zes minuten blessuretijd.

Verder dan 1-1 kwam de ploeg echter niet, ondanks een sterke invalbeurt van Patrik Wålemark. De Zweed stelde Dessers met een perfect strakke voorzet in staat om kort na de gelijkmaker de winnende te maken, maar de paal voorkwam een nieuwe heldenrol voor de spits.

Met het nieuwe puntenverlies verzuimde Feyenoord de druk op te voeren op Ajax en PSV, terwijl nummer vier AZ zondag tot op een punt kan naderen. Komend weekend wacht voor het team van Arne Slot het uitduel met PEC Zwolle (zondag 13 maart, 16:45 uur).