Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Vroege volley Toornstra voldoende voor zesde thuiszege

Feyenoord heeft tegen FC Groningen de zesde thuisoverwinning op rij geboekt. De noorderlingen werden in De Kuip met 1-0 verslagen door een vroege – en knappe - goal van Jens Toornstra. Daarmee pakte het team van Giovanni van Bronckhorst de volle buit in aanloop naar de topper tegen PSV van volgende week zondag.

Het begin van Feyenoord was haast stormachtig te noemen tegen FC Groningen. Snel na de aftrap van de bezoekers dook spits Nicolai Jørgensen namelijk al op voor het doel van Sergio Padt, na een combinatie door het centrum. Omdat de Deen de bal niet goed onder controle kreeg kwam hij niet tot een doelpoging, maar de toon was gezet.

Heerlijke volley Toornstra
In de zevende minuut werd het openingsoffensief beloond met een treffer. Jordy Clasie vond Jens Toornstra, de vervanger van de geblesseerde Robin van Persie, met een hoge bal en de aanvallende middenvelder volleerde knap binnen. Nadat hij de dieptepass met zijn borst had gecontroleerd, stuurde hij de bal naar de linkerbenedenhoek: 1-0.

Feyenoord kwam na die goal voor rust enkel nog via Tonny Vilhena tot een schot richting het doel. FC Groningen kwam daarentegen beter in de wedstrijd en kwam via onder anderen Samir Memisevic en met name Ritsu Doan tot kansen. Het was aan Jordy Clasie, de paal en Justin Bijlow te danken dat laatstgenoemde FC Groningen niet naast Feyenoord bracht.

Lat en paal voorkomen tweede goal
Het lukte Feyenoord in de goedgevulde Kuip ook na de pauze maar af en toe om door de Groningse defensie te breken. De keren dat het team daarin slaagde, stond Padt paraat om de bal op te pakken of uit de doelmond weg te werken. Tonny Vilhena en Steven Berghuis verschalkten de sluitpost in de slotfase nog wel, maar zij knalden respectievelijk op de lat en de paal.

Omdat FC Groningen via Mimoun Mahi (schot voorlangs) nog het dichtst bij de gelijkmaker kwam in de tweede helft, was de vroege goal van Toornstra genoeg voor de drie punten. Daardoor boekte het team van Giovanni van Bronckhorst, die in de tweede helft Dylan Vente en Yassin Ayoub nog bracht voor Nicolai Jørgensen en Sam Larsson, de zesde thuiszege in de Eredivisie.

Kraker in De Kuip
Feyenoord bezet na twaalf gespeelde wedstrijden de derde plaats met 26 punten. Volgende week zondag staat de topper tegen koploper PSV op het programma. Er zijn via Ticket Exchange (klik hier) nog kaarten beschikbaar voor dat duel, dat om 14:30 uur aanvangt. Voor de inhaalwedstrijd tegen VVV-Venlo op donderdag 6 december zijn ook nog kaarten verkrijgbaar in onze ticketshop.