Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
fey2-cambuur2-1

Vermeer keert terug bij wedstrijdselectie

Keeper Kenneth Vermeer maakt aanstaande zondag zijn rentree bij de wedstrijdselectie van Feyenoord, nadat hij aan het begin van dit seizoen een achillespeesblessure opliep.

Brad Jones blijft dit seizoen de eerste keeper van Feyenoord, zo maakte trainer Giovanni van Bronckhorst vrijdagochtend in een gesprek met beide keepers bekend. Bij dit gesprek was ook keeperstrainer Khalid Benlahsen aanwezig. ‘Die keuze heb ik mede gemaakt op basis van hoe het team zich manifesteert en hoe de ploeg staat,’ vertelde Van Bronckhorst vrijdagmiddag. ‘Kenneth heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om weer helemaal fit te worden en we zijn blij dat hij nu weer terug is. Hij had er begrip voor dat we in deze goede fase geen wisselingen doorvoeren.’

Van Bronckhorst kan aanstaande zondag gewoon een beroep doen op Nicolai Jørgensen. De spits ontbrak deze week een paar dagen op het trainingsveld in verband met ziekte, maar is op tijd hersteld voor de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Vrijdagochtend trainde hij voor het eerst weer mee met de groep.

De hoofdtrainer heeft nog geen besluit genomen over het meespelen van Tonny Vilhena tegen ADO Den Haag. De middenvelder staat op scherp en is bij een gele kaart in Den Haag geschorst voor de thuiswedstrijd tegen PSV van volgende week. ‘Dat neem ik mee in mijn beslissing,’ zei Van Bronckhorst. ‘Hoe dan ook zullen we een elftal opstellen dat speelt om te winnen.’

Tegen ADO Den Haag kan Van Bronckhorst geen beroep doen op Simon Gustafson, die voor één wedstrijd is geschorst naar aanleiding van de rode kaart die hij afgelopen maandag kreeg bij Feyenoord 2. Michiel Kramer ontbreekt eveneens in Den Haag, vanwege een door de club opgelegde sanctie na het missen van een training. De spits sluit aanstaande maandag weer aan bij de selectie.