basisplaatje_logo_academy

Verdiende zege Feyenoord A1 in Den Haag

Feyenoord A1 heeft zaterdagmiddag een mooie overwinning behaald op bezoek bij ADO Den Haag A1. De ploeg van trainer Roy Makaay won met 1-4. De A2 kon de punten op bezoek bij Willem II A1 niet meenemen. Het duel met de Tilburgers ging met 3-0 verloren. Feyenoord B2 was productief in de oefenwedstrijd tegen Volendam (5-0). Feyenoord C2 oefende tegen RBC C1 en stapte met een 0-1 overwinning van het veld. Feyenoord D1 won in de beker met 4-1 van ADO Den Haag.

FEYENOORD A1 DIK VERDIEND VOORBIJ ADO DEN HAAG A1

Feyenoord A1 is aan een inhaalrace bezig in de eredivisie voor A-junioren. De ploeg van trainer Roy Makaay won zaterdagmiddag op bezoek bij ADO Den Haag en heeft nu nog een achterstand van zes punten op koploper AZ A1. ‘Het was een dik verdiende overwinning’, sprak Makaay.

Feyenoord A1 legde de basis van de overwinning op ADO Den Haag A1 in de eerste helft. De Rotterdammers zagen in de openingsfase dat een doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel, maar lieten zich daardoor niet uit het veld slaan. Via twee doelpunten van spits Gilberto da Silva namen de bezoekers de leiding (0-2).

Vervolgens had Feyenoord A1 de mogelijkheden om de wedstrijd nog voor rust te beslissen. Dat verzuimde de ploeg van trainer Roy Makaay. Vlak voor de pauze kon ADO Den Haag daardoor de aansluitingstreffer maken. ‘We lieten de tegenstander onnodig in de wedstrijd’, vond Makaay. ‘Dan weet je dat ADO er een schepje bovenop gaat doen.’

Afgestraft werd Feyenoord A1 uiteindelijk niet. ADO Den Haag raakte in de tweede helft een keer de lat en doelman Kamil Miazek bracht twee keer goed redding. Tien minuten voor tijd zorgde invaller Rick van der Struis ervoor dat de hoop bij de thuisploeg verdween door de 1-3 binnen te schieten. Milton Klooster bepaalde de eindstand op 1-4. ‘We waren na rust slordig’, zag Makaay. ‘Het werd nonchalant, terwijl we het balletje rond hadden moeten laten gaan.’

ADO Den Haag A1 - Feyenoord A1 1-4

20’ 0-1 Gilberto da Silva
22’ 0-2 Gilberto da Silva
36’ 1-2
81’ 1-3 Rick van der Struis
90’ 1-4 Milton Klooster

Opstelling Feyenoord A1: Miazek; Ulusoy, Van der Meer, James, Gronsveld; Schuurman, Slabbekoorn (74’ Van Eijk), Nieuwkoop; Idrissi (67’ Klooster), Da Silva (71’ Van der Struis) en Hamer (64’ De Vos).

FEYENOORD A2 OVER DE KNIE BIJ WILLEM II A1

Feyenoord A2 heeft in de eerste divisie de aansluiting verloren met koploper Ajax A2. De ploeg van trainer Jan Gösgens verloor in Tilburg ongelukkig van Willem II A1 (0-3). ‘We hebben onszelf niet beloond en kwamen via fouten op achterstand’, zei Gösgens.

Er leek in Tilburg geen vuiltje aan de lucht voor Feyenoord A2. De Rotterdammers hadden in het eerste deel van de wedstrijd het beste van het spel. Goede kansen waren er voor aanvallers Rowdy van der Putten en Gerson Pisas, maar het doel werd niet gevonden. Naarmate de minuten verstreken kwam Willem II beter in de wedstrijd. Dat leverde de Tilburgers kansen op om van afstand te schieten en één van die ballen ging er ongelukkig in, doordat doelman Ferry Hagendijk de bal liet glippen. ‘Een lullige tegengoal’, oordeelde Gösgens.

Na de rust werkte Feyenoord hard om de gelijkmaker op het scorebord te brengen. Veel verder dan een vrije trap van Caner Yalamoglu, die de bal op de lat schoot, kwamen de Rotterdammers echter niet. ‘Willem II stond verdedigend heel goed’, analyseerde Gösgens. In het laatste kwartier maakte de thuisploeg nog twee doelpunten, waardoor Feyenoord A2 na een 3-0 nederlaag huiswaarts moest keren.

Willem II A1 - Feyenoord A2 3-0

44’ 1-0
76’ 2-0
90’ 3-0

Opstelling Feyenoord A2: Hagendijk; Kingsale (46’ Proost), Koomen, Hammouti, Absalem (75’ Knoester); Korporaal, Pisas, Van Haaren; Den Hoedt (46’ El Hankouri), Van der Putten (46’ Manusama), Yalamoglu (68’ Franse).

FEYENOORD B2 PRODUCTIEF TEGEN VOLENDAM B2

Feyenoord B2 heeft zaterdagmiddag met ruime cijfers gewonnen van Volendam B2. De ploeg van trainer Marcel Koning dicteerde het oefenduel met de Noord-Hollandse leeftijdsgenoten. Het leverde in totaal vijf doelpunten op en een trainer die tevreden was met het resultaat. ‘Maar met het spel was ik niet tevreden’, merkte Koning op.

Feyenoord B2 domineerde op Varkenoord tegen Volendam B2. Toch was trainer Marcel Koning niet tevreden. ‘Het veldspel was slordig, vooral in de opbouw van achteruit. We waren wel de betere ploeg, maar het was niet hoogstaand.’

Ondanks dat het spel niet kon bekoren, nam Feyenoord B2 eenvoudig afstand van de bezoekers. Al na twaalf minuten opende Jeremy van Mullem de score. Na een halfuur spelen bracht Dominykas Kubilinskas de stand op 2-0 en vervolgens had Volendam helemaal niets meer in te brengen. Via doelpunten van Thijs de Roy van Zuydewijn, Dylan Vente en Dustin van de Berg werd het uiteindelijk 5-0.

Feyenoord B2 -Volendam B2 5-0

12’ 1-0 Jeremy van Mullem
30’ 2-0 Dominykas Kubilinskas
53’ 3-0 Thijs de Roy van Zuydewijn
68’ 4-0 Dylan Vente
73’ 5-0 Dustin van de Berg

Opstelling Feyenoord B2: Burger; Elmensdorp, Blesgraaf, Van Wetten, Van der Pluijm; Van Mullem, Kubilinskas, De Roy van Zuydewijn; Bibuljica, Schippers en Malacia. (In de tweede helft wisselde trainer Marcel Koning door. Invallers waren Jordy Wehrmann, Dylan Vente en Dustin van de Berg).

FEYENOORD C2 WINT OEFENPOT VAN RBC C1

Feyenoord C2 heeft zaterdagmiddag een kleine overwinning behaald op RBC C1 (0-1). De ploeg van trainer Edwin de Graaf moest in Roosendaal opboksen tegen spelers die veelal een jaar ouder zijn en won dankzij goed voetbal. ‘Zij waren fysiek sterker, wij voetballend’, vond De Graaf.

Voor de pauze had Feyenoord C2 het heel moeilijk om de defensie van RBC C1 kapot te spelen. De opbouw van de Rotterdammers verliep prima, maar zodra Feyenoord een stuk over de middellijn kwam, werd het lastig. ‘Daarna misten we de kracht’, zei De Graaf.

De tweede helft hadden de bezoekers wel meer kansen op de openingstreffer. ‘Zij raakten vermoeid en wij bleven goed voetballen’, aldus De Graaf. De coach zag zijn ploeg na bijna een uur spelen op voorsprong komen via Crysencio Summerville, die een goede voorzet van Toshio Lake in het doel werkte (0-1). ‘We hebben gezorgd dat we fysiek niet te veel de strijd aan hoefden’, complimenteerde De Graaf zijn team. ‘En iedereen heeft weer speelminuten gepakt en dat was het doel van deze wedstrijd.’

RBC C1 - Feyenoord C2 0-1

56’ 0-1 Crysencio Summerville

Opstelling Feyenoord C2: Jansen (36’ Van den Berg); Van Leeuwen (36’ Gunduz), Hall (20’ Burger), Hartman, Den Haan; Splinter (50’ Summerville), Dijkstal (36’ Azarkan), Yates; Summerville (36’ Lake), Doesburg (50’ Hoogenboom) en El Karbachi. (De tweede helft wisselde trainer Edwin de Graaf door).

FEYENOORD D1 OP RAND TWEEDE RONDE BEKER

Feyenoord D1 heeft zich bijna geplaatst voor de tweede ronde van de beker. De ploeg van trainer Gaston Taument won zaterdagmorgen met 4-1 van ADO Den Haag D1 en gaat daardoor fier aan de leiding in de poule waar ADO’20 en AFC de andere tegenstander zijn. Met nog één wedstrijd te gaan tegen ADO’20 is de voorsprong van de Rotterdammers drie punten op de concurrentie. ‘Normaal gesproken moeten we door zijn in de beker’, aldus Taument.

Feyenoord D1 had het tegen ADO Den Haag D1 in het begin lastig. Het leek wel alsof de Rotterdammers de nederlaag van een week eerder tegen Ajax D1 nog niet helemaal hadden verwerkt. ‘Sommige jongens gaven niet thuis, net zoals ze dat tegen Ajax niet deden’, zei Taument. ‘Wij moeten er elke wedstrijd voor gaan en dan kunnen we op tactisch en technisch vlak van de tegenstander winnen.’

Op Varkenoord kwam Feyenoord tegen de Hagenaars vlak na rust op achterstand. De wissels maakten vervolgens het verschil voor de thuisploeg. Vooral invaller Twan van der Zeeuw had een groot aandeel in de 1-4 overwinning. ‘Hij was bij alle vier de doelpunten betrokken’, sprak Taument.

Feyenoord D1 - ADO Den Haag D1 4-1

41’ 0-1
47’ 1-1 Melayro Bogarde
52’ 2-1 Twan van der Zeeuw
53’ 3-1 Twan van der Zeeuw
57’ 4-1 Tiago Cukur

Opstelling Feyenoord D1: Sikanic; Brugman, Valk, Bogarde, Tel; Zitman, Omgba, Kramer (31’ Papendrecht); Lopes Oliveira (31’ Kasius), Naujoks (45’ Van der Zeeuw) en Deurloo (45’ Cukur).