Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
gron-fey-12

Verdedigers op schot bij Feyenoord

Stefan de Vrij maakte zondag in de uitwedstrijd tegen FC Groningen zijn vierde doelpunt van het seizoen. Hij heeft daarmee dit seizoen al vaker gescoord dan in al zijn vier voorgaande seizoenen bij Feyenoord bij elkaar. In totaal hebben de verdedigers van Feyenoord al acht keer gescoord (Martins Indi: 2, Janmaat 1, Nelom 1). Dat is één goal meer dan de verdedigers van Feyenoord in de afgelopen twee seizoenen bij elkaar maakten. In het seizoen 2012-2013 scoorden de verdedigers vier keer, tegenover drie treffers in het seizoen 2011-2012.

De Vrij maakte al zijn vier doelpunten dit seizoen in uitwedstrijden. Naast FC Groningen was hij ook trefzeker tegen Vitesse (0-2),  Go Ahead Eagles (2-2) en FC Utrecht (2-5). ‘Ik had nog meer doelpunten kunnen maken dan ik nu heb gedaan, ik ben er een paar keer dichtbij geweest’, vertelt De Vrij deze maand in Feyenoord Magazine. ‘Mijn eerste drie doelpunten vielen uit hoekschoppen, daar trainen we voor de wedstrijden ook op. Het gaat er dan om op welke manier je het duel aangaat, dat gaat de goede kant op.’

De Vrij besliste zondag de wedstrijd tegen FC Groningen door een schot van Tonny Vilhena met zijn hoofd te verlengen tot achter doelman Marco Bizot.