Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord-Noordwijk-23

Verdedigers maken rentree in besloten oefenduel

Eric Botteghin, Jan-Arie van der Heijden, Ridgeciano Haps en Miquel Nelom hebben zaterdagochtend hun rentree gemaakt in het shirt van Feyenoord. Alle vier de verdedigers speelden op het Marbella Football Center mee in de besloten oefenwedstrijd tegen vv Noordwijk. Het duel met de hoofdklasser, dat twee keer een half duurde, eindigde in een 3-0 overwinning voor Feyenoord.

Nadat de vier verdedigers deze week al flink wat arbeid verrichtten op het trainingsveld, bleek vv Noordwijk de ideale sparringpartner om wedstrijdritme op te doen. Met name voor Botteghin en Van der Heijden was het even geleden dat ze een wedstrijd hadden gespeeld. Het tweetal liep eind september een serieuze blessure op en werkte sindsdien hard aan hun revalidatie. Tegen Noordwijk speelden beiden de volledige wedstrijd mee. Haps, die eind november zijn sleutelbeen brak, wisselde in de rust Miquel Nelom af die sinds begin december geen wedstrijd meer had gespeeld.

Op het Marbella Football Center kregen ook jeugdspelers Wouter Burger en Orkun Kökcü vanaf het begin de kans zich te laten zien. Kökcü deed dat al na twee minuten, door van dichtbij raak te koppen na een afgemeten voorzet van Bilal Basaçikoglu. Ook direct na rust vond de 17-jarige middenvelder van dichtbij het net, dit keer op aangeven van Dylan Vente.

Basaçikoglu zorgde halverwege de tweede helft voor de derde goal, die ook al eerder had kunnen vallen. Ook in de laatste fase van het duel kreeg Feyenoord nog een aantal goede mogelijkheden om de score uit te breiden, maar dat lukte niet meer. Desondanks zal de technische staf tevreden terugkijken op het oefenduel, vooral vanwege de rentree van de vier verdedigers.

Later vandaag speelt Feyenoord nog een oefenwedstrijd. Om 16:00 uur treedt de ploeg aan tegen FC Luzern uit Zwitserland. Dit duel wordt gespeeld in het Estadio Municipal de Marbella. Supporters die de vriendschappelijke wedstrijd willen bezoeken, hebben gratis toegang. Het stadion gaat om 14:30 uur open, anderhalf uur voor aanvang. FOX Sports zendt de oefenwedstrijd tussen Feyenoord en FC Luzern live uit op kanaal 1.

Feyenoord – vv Noordwijk 3-0 (1-0)
Scoreverloop:
2’ 1-0 Kökcü
33’ 2-0 Kökcü
45’ 3-0 Basaçikoglu

Opstelling Feyenoord:
Bijlow; Nieuwkoop, Botteghin, Diks, Nelom (31’ Haps); Burger, Van der Heijden, Kökcü; Basaçikoglu, Vente en Hansson.