Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
De Club

Veldteam De Kuip opnieuw in de prijzen

Het veldteam van De Kuip onder leiding van grasmeester Erwin Beltman is wederom in de prijzen gevallen. Spelersvakbond VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko kwam woensdag op bezoek in het stadion, om de prijs voor het beste veld van de Eredivisie seizoen 2020-2021 te overhandigen.

Het is sinds 2014 voor de zevende (!) keer op rij dat het veld van De Kuip wordt uitgeroepen tot beste van Nederland. Dit gebeurt op basis van beoordelingen van aanvoerders van de uitspelende clubs na afloop van elke Eredivisie-wedstrijd. Vorig jaar werd de prijs over seizoen 2019-2020 niet uitgereikt vanwege het voortijdige einde als gevolg van de coronapandemie.

‘We balen er stiekem nog steeds van dat we die schaal er niet tussen kunnen hangen,’ reageerde Beltman met een glimlach. Verder is Feyenoords grasmeester maar wat trots op de kersverse onderscheiding, die hij toeschrijft aan een sterk staaltje teamwork.

‘Dit is een prijs voor het hele team. We onderhouden niet alleen de mat van De Kuip, maar ook de velden op 1908 en van de Academy. Dat kan ik niet in mijn eentje,’ aldus Beltman, die blij is met de beoordelingen over afgelopen seizoen. ‘Als je van alle keren dat je een 5 kunt krijgen (de hoogste beoordeling, red.) maar twee keer een vier krijgt, is het plaatje compleet. Ons veld is altijd goed bespeelbaar.'