Fanshop
Fanshop

Vejinovic bij meest productieve middenvelders in Eredivisie

Met Marko Vejinovic haalt Feyenoord een van de meest productieve middenvelders in de Eredivisie binnen. Afgelopen seizoen was hij goed voor twaalf doelpunten voor Vitesse, terwijl hij bovendien acht assists gaf, zo blijkt uit cijfers van ORTEC Sports.

Drie van de doelpunten van Vejinovic kwamen voort uit vrije trappen, waarmee hij een van de beste renderende vrije trappen-nemers in Nederland is. De middenvelder scoorde bovendien vier keer uit een strafschop.

Vejinovic scoort in meer spelersklassementen over afgelopen seizoen zeer hoog. Zo had hij de meeste balveroveringen per wedstrijd van alle middenvelders. Met 8,8 balveroveringen per duel bleef hij Jordy Clasie (8,0) net voor. Zowel in duels als in onderscheppingen scoort hij zeer goed.

De aanwinst van Feyenoord behoort tot de vijf middenvelders met de meeste passes per wedstrijd (55,5). Op de helft van de tegenstander komt 84 % van zijn passes aan op de plaats van bestemming, waarmee hij eveneens tot de top vijf van middenvelders in de Eredivisie behoort. Ter vergelijking, Karim El Ahmadi leverde afgelopen seizoen het hoogste percentage gecompleteerde passes af op de helft van de tegenstander: 87 %.

Marko Vejinovic in het seizoen 2014-2015:

Wedstrijden 35
Speelminuten 2957
Doelpunten 12
Assists 8
Gele kaarten 6
Rode kaarten 0