O17_20172018Kuip%20(2)

Veerkrachtig Onder 17 met goed gevoel richting mini-Klassieker

Waar Feyenoord Onder 19 zaterdagmiddag met 2-2 gelijkspeelde tegen ADO Den Haag, daar wisten Feyenoord Onder 17 en Feyenoord Onder 13 wel te winnen op Varkenoord. Feyenoord Onder 18 ging op eigen veld onderuit tegen VVV-Venlo, terwijl Onder 15 een punt meenam uit Eindhoven. Hieronder lees je de wedstrijdverslagen van deze duels.

Onder 18 thuis ongelukkig onderuit tegen VVV-Venlo

Feyenoord Onder 18 heeft zaterdagmiddag geen punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo Onder 19: 2-3. Voor Onder 18 viel twee keer een buitenspelsituatie ongelukkig uit.

Onder 18, dat afgelopen woensdag verrassend AZ Onder 19 na penalty's uitschakelde in het bekertoernooi, begon goed aan de wedstrijd. Na een kwartier spelen rondde Niels Butter een aanval af waardoor het team van Jan Gösgens op voorsprong kwam. Door zwak verdedigend werk bij de Rotterdammers werd deze voorsprong binnen twee minuten omgezet in een achterstand. Bij de gelijkmaker werd de bal te kort terug gespeeld op keeper Wouter Beukers en twee minuten later kwam VVV op 1-2 omdat er achterin te lang werd getwijfeld met het wegwerken van de bal.

Feyenoord herpakte zich en was voor de pauze tot drie maal toe dicht bij de gelijkmaker. Verdediger Lynden Leidsman was dichtbij met het hoofd, een kopbal van Butter werd van de lijn gehaald en een  schot van Mohamed Choukoud werd gekeerd door de keeper. Een uithaal van Lion Kalentjev vanaf de rand van de zestien belandde wel in het net. De scheidsrechter keurde de goal echter af omdat er volgens hem één van de Feyenoorders hinderlijk buitenspel stond in de lijn van het schot. Iets waar de grensrechter niet voor vlagde.

De verdiende gelijkmaker viel een kwartier voor tijd. Een schot van Dominykas Kubilinskas werd niet goed verwerkt door de keeper waardoor Edon Fetahi van dichtbij kon scoren. De drie punten gingen uiteindelijk toch naar de bezoekers. Bij een pass naar voren stak de grensrechter de vlag in de lucht wegens buitenspel, maar de scheidsrechter negeerde dit signaal waardoor het 2-3 werd.

‘Als je die twee buitenspelbeslissingen omdraait win je met 3-2, dus was het wat ongelukkig,’ zegt trainer Jan Gösgens. De oefenmeester voerde voor en tijdens de wedstrijd veel wijzigingen door aan zijn elftal omdat zijn Onder 18 in een week zit met twee grote wedstrijden in de beker. Na de winst op AZ speelt het team van Feyenoord Academy woensdag de halve finale tegen PSV Onder 19. De wedstrijd tegen VVV had ook enkele positieve aspecten. Het drietal Leon-Cardi Wong-Si-Kwie, Fetahi en Davy Kaptein maakte weer speelminuten na lang blessureleed.

Feyenoord Onder 18 – VVV Venlo Onder 19 2-3
Scoreverloop
15’1-0 Butter
20’1-1
22’ 1-2
75’ 2-2 Fetahi
80’ 2-3

Opstelling Feyenoord Onder 18
Beukers, Loshi, Buitenhek (60’ Wong,Si-Kwie), Leidsman (45’ Van der Lubbe), Vlijter, Butter (60’ Maas), Kublinskas, Kalentjev, Reboe (60’ Fetahi), Choukoud, Kasiroui (75’ Kaptein).

Onder 17 wint nipt van stug NEC/FC Oss

Feyenoord Onder 17 heeft zaterdagmiddag in eigen huis NEC/FC Oss verslagen. Na een moeizame eerste helft met slordig spel aan Rotterdamse zijde en een achterstand werd het 2-1 voor de ploeg van Melvin Boel. Crysencio Summerville maakte de winnende goal na een schitterende slalom.

NEC/FC Oss trad aan met een defensieve formatie waardoor Onder 17 moeite had om tot kansen te komen. Uit de eerste de beste tegenaanval kwamen de bezoekers na zeven minuten op voorsprong. De rechtsbuiten kon na een steekpass alleen op keeper Thijs Jansen af. Jansen keerde zijn inzet, maar kon niet voorkomen dat het in de rebound toch raak was.

Na de 0-1 sloeg te twijfel bij Onder 17 toe en was het spel ruim tien minuten erg slordig. Langzaam maar zeker wisten de talenten van Feyenoord Acedemy zich te herstellen en voetbalde het wat kansen bij elkaar. Een afstandsschot van Summerville ging over en Splinter De Mooij zag een knappe volley gered worden door de doelman. Het verbeterde spel van Onder 17 werd in de slotminuut van de eerste helft beloond met de gelijkmaker. Naoufal Bannis haalde met een goede actie de achterlijn, trok de bal voor waardoor Toshio Lake deze bij de tweede paal binnen kon werken: 1-1.

In de tweede helft bleef Onder 17 de betere ploeg en werd het vooral gevaarlijk via Summerville. Bij een vrije trap vanaf de zijkant kwam hij net te kort om de 2-1 binnen te tikken. Niet veel later bracht hij deze stand wel op het bord en dat deed hij helemaal zelf. Over de as van het veld passeerde hij enkele tegenstanders en prikte hij de bal langs de keeper.

Door het minieme verschil van één doelpunt bleven de bezoekers nog geloven in een resultaat en drongen ze aan in de slotfase. Tien minuten voor tijd was NEC/FC Oss dichtbij toen een vrije trap van een meter of achttien net over het doel verdween omdat het schot licht werd geraakt door de muur. Vlak voor tijd verzuimde Bannis aan de andere kant het duel te beslissen. Hij draaide in het zestienmetergebied knap naar zijn linker, maar zijn schot werd geblokt door de laatste verdediger. In de absolutie slotfase kreeg de uitploeg in twee instanties een enorme kans op de gelijkmaker. Eerst ronselde Jansen een inzet van dichtbij knap uit zijn doel en toen de bal weer voor kwam, werd deze van dichtbij over geschoten.

Daardoor bleven de drie punten op Varkenoord en gaat Feyenoord Onder 17 dinsdag met een goed gevoel naar Amsterdam voor de mini-Klassieker tegen Ajax. Dat duel begint om 16:00 uur.

Feyenoord Onder 17 – NEC/FC Oss Onder 17 2-1
7’ 0-1
40’ 1-1 Lake
53’ 2-1 Summerville

Opstelling Feyenoord Onder 17
Jansen, Van der Sloot, Bogarde, Hendriks, Van der Zeeuw (40’ Yates), Zitman (66’ Knoll), Summerville (75’ Brugman), Gündüz, Bannis, De Mooij, Lake (72’ Belarbi)

Doelpuntloos gelijkspel Onder 15 bij PSV

Feyenoord Onder 15 heeft zaterdag in Eindhoven gelijkgespeeld tegen PSV Onder 15. De ploeg van Mark Otten kreeg in de slotfase enkele goede kansen op een overwinning, maar was te onzorgvuldig in de afronding.

Bijna al het doelgevaar in de wedstrijd ontstond in de tweede helft. Voor rust kwam Onder 15 goed weg toen een goal van de thuisploeg niet doorging wegens buitenspel. Ook na de rust had Feyenoord een arbitrair gelukje. De scheidsrechter floot gedecideerd voor een vrije trap voor de Eindhovenaren, waar het een grote kans had opgeleverd als hij even het voordeel had afgewacht.

Een kwartier voor het einde van de wedstrijd kreeg Milan Hokke een gigantische mogelijkheid om Feyenoord op voorsprong te zetten. Hij onderschepte een breedtepass van een verdediger en kon allen op de keeper af. Omdat hij iets te onrust schoot, ging zijn inzet voorlangs. In de slotfase ontstond er meer ruimte waardoor Onder 15 nog een paar goede kansen kreeg. Yairo Lentze schoot eveneens voorlangs na een individuele actie en een uithaal van invaller Max Papounidi werd geblokt. Ook was er nog een gevaarlijke scrimmage waarbij Denzel Owusu de bal net niet goed aannam om uit te halen en iets later had Jamal Ourhris te veel tijd nodig om de trekker over te halen.

‘Op basis van de doelkansen was een overwinning niet onverdiend geweest,’ zegt Otten. ‘Met wat meer rust in de afronding hadden we drie punten meegenomen uit Eindhoven.’

PSV Onder 15 – Feyenoord Onder 15 0-0

Opstelling Feyenoord Onder 15
Pak, Veenvliet, Ket, Zouan, Christoffel (67’ Papounidi), Owusu, Benita, Hartjes, Lentze, Hokke (53’ Ourhris), Matabaro (46’ ‘t Zand).

Onder 13 wint ruim van NAC Breda

Feyenoord Onder 13 heeft zaterdagochtend op Varkenoord gemakkelijk de leeftijdgenoten van NAC Breda opzij gezet. Het werd 5-1 voor de talenten van Gaston Taument, een score die met iets meer scherpte in de ploeg veel hoger had kunnen zijn.

Onder 13 schoot uit de startblokken door al na 37 seconden de fraaie openingstreffer te maken. Jaden Slory werd aan de rechterkant de diepte ingestuurd, trok de bal terug tot de rand van het zestienmetergebied waar hij Rico Speksnijder vond. Met een knap schot in de verre hoek bracht Speksnijder de stand op 1-0.

Ondanks het veelbelovende begin kwamen de bezoekers na tien minuten spelen langszij. Een Bredase aanvaller omspeelde de laatste Feyenoord-verdediger en deed vervolgens hetzelfde bij keeper Tim Haksteeg. Een minuut hierna kreeg Onder 13 een enorme kans om weer op voorsprong te komen. Een voorzet van linksback Rainy Breinburg belandde op de paal waarna de ogenschijnlijk niet te missen rebound vanaf vijf meter voor het doel naast werd geschoten door Jordan Zirkzee.

Waar Onder 13 zelf de kans op de 2-1 niet benutte, werd deze cadeau gedaan door NAC Breda. Door het felle jagen van Feyenoord werd de bal terug op de keeper gespeeld. Die stond echter op een hele andere plek dan dat de verdediger vermoedde waardoor de bal in het doel rolde. Vlak voor rust nam Onder 13 verder afstand van de Brabanders met wederom een hele mooie goal. Verdediger Antoni Milambo legde de bal met een crosspass achter de verdediger waar Slory hem in één keer op de pantoffel nam en hem over de keeper in het doel zag belanden.

Na de pauze had Onder 13 niet veel last meer met de tegenstand van de bezoekers en kon het gemakkelijk uitlopen. Tien minuten na de rust verlengde Ismail Oulad M’Hand een vrije trap van Jan Plug doeltreffend met het hoofd. Met zijn tweede doelpunt van de dag bracht Speksnijder de eindstand van 5-1 op het bord. Een voorzet van Lugene Clarinda bleef wat hangen in de defensie van NAC waarna de bal voor de voet kwam van Speksnijder.

Ondanks de ruime zege bleef Taument kritisch op het spel van zijn talenten. ‘We hebben veel te weinig gedaan met de ruimte die we in de tweede helft kregen. In zo'n wedstrijd moet je er veel meer uit kunnen halen.’

Feyenoord Onder 13 – NAC Breda Onder 13 5-1
1’ 1-0 Speksnijder
10’ 1-1
15’ 2-1 Eigen doelpunt
27’ 3-1 Slory
40’ 4-1 Oulad M'Hand
57’ 5-1 Speksnijder