Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord Vrouwen 1

Veerkrachtig Feyenoord Vrouwen 1 houdt punt over aan thuisdebuut

Feyenoord Vrouwen 1 houdt ook aan het tweede competitieduel een punt over. Onder toeziend oog van honderden supporters kwamen de speelsters in de extra tijd langszij dankzij een treffer van Romée van de Lavoir.

Het eerste thuisduel in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen leverde een hoop spektakel op voor én tijdens de wedstrijd. Voorafgaand aan het duel werd door supportersvereniging FSV De Feijenoorder flink uitgepakt met een prachtige sfeeractie voor het historische thuisdebuut van de Feyenoord-vrouwen.

Achterstand voor rust
Ondanks de massale steun waren het de vrouwen van sc Heerenveen die de eerste helft een betere indruk achterlieten. De spanning was volgens hoofdtrainer Danny Mulder voelbaar in het team en hierdoor kwam het niet aan het eigen spel toe. Hier leek keepster Jacintha Weimar weinig last van te hebben, want met diverse uitstekende reddingen voorkwam ze – net zoals tegen ADO Den Haag - meerdere malen een tegentreffer. Uiteindelijk was het een verkeerde terugspeelbal van Samantha van Diemen die de vrouwen uit Heerenveen hielp om op voorsprong te komen.

Na rust duurde het gelukkig niet lang voordat Feyenoord weer langszij kwam. De scherpe Romée van de Lavoir zocht het strafschopgebied op en kon profiteren van een voorzet die door de verdedigsters van Heerenveen niet te onderscheppen was. Na het historische eerste doelpunt van Cobussen in Den Haag, gaat nu de 18-jarige Van de Lavoir de geschiedenisboeken als eerste doelpuntenmaakster in een Eredivisie-thuiswedstrijd van Feyenoord Vrouwen 1.

‘Het leek er eerder op dat wij de winnende treffer zouden maken’, gaf trainer Mulder toe na afloop, maar het liep helaas anders. In de 70ste minuut bracht Chimera Ripa van Heerenveen wederom op voorsprong in een fase waarin Feyenoord de sterkere ploeg leek.

Sterke slotfase
De zoektocht naar de gelijkmaker ging op Varkenoord gepaard met stevige duels en kansen voor beide ploegen. Het waren de dames van Feyenoord die in een ultiem slotoffensief Heerenveen het eigen strafschopgebied drukten. Diep in de extra tijd viel uit eindelijk de treffer die wederom van Romée van de Lavoir, waarmee ze haar ploeg het tweede punt van dit Eredivisie-seizoen bezorgde.

VV Alkmaar
De speelsters van Feyenoord Vrouwen 1 spelen op 24 september hun volgende wedstrijd in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Zij reizen dan af naar Alkmaar om het op te nemen tegen VV Alkmaar in de tweede uitwedstrijd van dit seizoen.