Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
DSC05011

Veel publiek bij hervatting Feyenoord Street League

Na een winterstop van enkele maanden is zondag (gisteren) de tweede seizoenshelft van de Feyenoord Street League van start gegaan. In de verschillende wijken in Rotterdam-Zuid en Ridderkerk werden de vijftien wedstrijden van de zesde speelronde bezocht door veel publiek, waaronder veel ouders van de deelnemende kinderen.

Hoewel er dus geen wedstrijden op het programma stonden in de straatvoetbalcompetitie, zaten de deelnemers van de Feyenoord Street League de afgelopen maanden alles behalve stil. Zo bezochten ze de verschillende workshops die door Feyenoord werden georganiseerd, maar ze organiseerden zelf ook buurtbijdragen. Door iets te doen voor de (mensen in de) buurt, kunnen de teams extra punten scoren voor het ‘Geen Woorden Maar Daden-klassement’. Drie teams (FC Beverwaard, de Piva Boys en FC Millinx) hebben inmiddels al tien buurtbijdragen georganiseerd. Daarmee verdienden ze de felbegeerde gouden bandjes, die ze tijdens de wedstrijden met trots om hun polsen droegen.

Brian Pinas, coördinator van de Feyenoord Street League, kijkt tevreden terug op de hervatting van de competitie. ‘Alle dertig teams waren aanwezig en hebben sportief gespeeld, ook de teams die niet hebben gewonnen. Iedereen had erg uitgekeken naar de hervatting van de competitie, wat ook wel bleek uit het aantal toeschouwers dat bij de wedstrijden aanwezig was.’

De volgende speelronde van de Feyenoord Street League staat gepland op zondag 3 april. Op woensdag 13 april organiseert Feyenoord in samenwerking met a.s.r. een workshop voor de Feyenoord Street League, waarin de kinderen meer zullen leren over de waarde van geld.