Fanshop
Fanshop
training%203aug-20

Veel belangstelling voor Berghuis bij eerste training

Steven Berghuis heeft zijn eerste meters als Feyenoorder gemaakt op Varkenoord. De 24-jarige aanvaller, die maandag op huurbasis overkwam van Watford, trainde woensdagochtend voor het eerst mee met de selectie van trainer Giovanni van Bronckhorst.

Berghuis was de laatste Feyenoorder die na afloop van de training het busje instapte dat de spelers terugbracht naar De Kuip. De buitenspeler nam ondanks de aanhoudende regen alle tijd voor een kennismaking met de (veelal jonge) supporters, die vrijwel allemaal met een selfie of handtekening van Feyenoords nieuwe aanwinst richting huis vertrokken.

Ruim anderhalf uur daarvoor waren de lenzen van de aanwezige fotografen en cameraploegen ook al op Berghuis gericht, toen hij zijn eerste stappen zette op Feyenoords trainingsveld. Met zijn nieuwe ploeggenoten speelde de linkspoot onder meer diverse positie- en partijspellen op het regenachtige Varkenoord. Berghuis was een van de vele Feyenoorders die tijdens de partijtjes doel trof. De mooiste goal kwam niet van zijn voet, maar van die van Nicolai Jørgensen. De Deense spits volleerde op fraaie wijze de bal achter doelman Justin Bijlow.

Ook morgen (donderdag) werkt Feyenoord een open training af in aanloop naar de competitiestart tegen FC Groningen (zondag om 12:30 uur). Die sessie begint om 10:30 uur. De trainingen van vrijdag en zaterdag zijn besloten.