Fanshop
Fanshop

Veel belangstelling op vrijdagtraining

Feyenoord kon vrijdag tijdens de voorlaatste training in Dubai rekenen op de support van een behoorlijk aantal supporters. Omdat het weekend in Dubai valt op vrijdag zaterdag, waren diverse Feyenoord-supporters uit de regio in de gelegenheid om de selectie van Fred Rutten aan het werk te zien. Waar voorgaande dagen verschillende uit Nederland overgekomen supporters de weg naar het trainingsveld hadden gevonden, waren er vrijdag ook diverse expats naar het Nad Al Sheba-complex gekomen.

Een van hen was de 27-jarige Chris Smeekuijzen, afkomstig uit Rotterdam maar al drie jaar woonachtig in Dubai. ‘Dit is natuurlijk een prachtige gelegenheid om Feyenoord weer eens met eigen ogen aan het werk te zien’, vertelde hij langs het trainingsveld. ‘Vorige week was Real Madrid hier op bezoek en ben ik daar een dag gaan kijken, maar dat Feyenoord hier nu is vind ik eigenlijk veel specialer.’

Smeekuijzen zag evenals enkele tientallen andere supporters dat de selectie van Feyenoord met een zeer goed gemoed op het trainingsveld stond. Dat kwam onder meer tot uitdrukking tijdens een oefening in de warming-up, waarbij de spelers bij een fluitsignaal van Rutten de bal als een rugbyer in bezit moesten houden. Dit zorgde ervoor dat hier en daar de Feyenoorders op het veld over elkaar heen buitelden, met veel lachende gezichten als gevolg.

Vervolgens werd er op de training ook serieuzer gewerkt, onder meer met een opbouwoefening waarbij alle spelers betrokken waren. Nadat de training ten einde was namen de spelers alle tijd om op de foto te gaan met de supporters langs het veld en om handtekeningen uit te delen.

De selectie van Rutten heeft vrijdagmiddag vrijaf en krijgt dan onder meer de kans om iets meer van Dubai te zien dan alleen het trainingsveld en het spelershotel. Zaterdag om 16.30 uur plaatselijke tijd staat de laatste training tijdens de week in Dubai op het programma. De selectie van Feyenoord keert zondag terug in Nederland.