Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Advocaat: ‘We kunnen geen steek meer laten vallen’

Met nog vijf speelrondes te gaan is voor Feyenoord de beslissende fase van het seizoen aangebroken. Het doel is duidelijk: Europees voetbal halen en als het even kan zonder het spelen van play-offs. Zondag kan een grote stap in de goede richting worden gezet, als concurrent Vitesse op bezoek komt. ‘Een cruciale wedstrijd,’ aldus Dick Advocaat.

De tegenstander van zondag staat twee punten voor en dus wipt nummer vijf Feyenoord bij winst over de Arnhemmers heen. Daarna is het uiteraard nog wel zaak om de vierde plek, die recht geeft op een Europees ticket, niet meer uit handen te geven.

Dat maakt niet alleen de wedstrijd van zondag belangrijk, weet ook Advocaat. ‘We spelen nog vijf finales, waarin we geen steek meer kunnen laten vallen. Als we verliezen staan we vijf punten achter, dan wordt de vierde plek een moeilijk verhaal. Maar de sfeer in de groep is zeer positief op dit moment en we weten dat we moeten winnen. Het wordt een interessante wedstrijd.’

Een wedstrijd bovendien waarbij voor het eerst sinds eind september weer publiek aanwezig is. Advocaat is er heel blij mee. ‘Uiteindelijk speel je voetbal vooral voor de supporters. Voor de spelers is het geweldig dat er weer publiek zit, dat er weer een reactie kan komen bij bijvoorbeeld een doelpunt. Die interactie met de supporters is belangrijk en kan voor ons stimulerend zijn.’

Feyenoord – Vitesse begint zondag om 16:45 uur en is live te zien op het hoofdkanaal van ESPN. De persconferentie met Dick Advocaat kun je hier (terug)kijken.

  • #feyvit