Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Van Praag naar Enschede: Feyenoord wacht volgende uitduel

Met een ticket voor de achtste finales van de Europa Conference League op zak stapte de selectie van Feyenoord vrijdag aan het begin van de middag het vliegtuig in van Praag naar Rotterdam. Veel tijd om na te genieten van de memorabele Europese trip is er niet, want zondagmiddag staat met FC Twente-uit alweer de volgende wedstrijd op het programma.

Natuurlijk waren de Feyenoorders een dag na de wedstrijd nog vermoeid van de zware inspanningen die in het Sinobo Stadium met tien man moeten worden verricht. Toch liep het merendeel van de spelers rond met een flinke smile op hun gezicht, wat alles te maken heeft met de flow waarin Feyenoord zit. Zes van de laatste zeven duels werden gewonnen en donderdag werd voor het eerst in zeven jaar Europese overwintering gerealiseerd.

De reeks in de Eredivisie moet zondag een vervolg krijgen in Enschede, waar met FC Twente de huidige nummer zes van de ranglijst wacht. Dat de Tukkers een tegenstander zijn om rekening mee te houden bleek onder meer in de thuiswedstrijden tegen Ajax (1-1) en AZ (3-1 winst).

Arne Slot: ‘Ik vind het knap dat Twente zich zo snel na hun terugkeer in de Eredivisie weer in de subtop heeft genesteld. Zeker na een aantal financieel moeilijke jaren zijn ze er deze zomer in geslaagd een sterke selectie samen te stellen. Dat is een compliment waard aan de technische mensen Jan Streuer en Ron Jans,’ aldus de coach, wiens assistent Marino Pusic zondag terugkeert op vertrouwde grond. Hij werd als trainer van FC Twente in 2019 kampioen in de Eerste Divisie.

FC Twente – Feyenoord begint zondag om 14:30 uur en is live te zien op het hoofdkanaal van ESPN.