Fanshop
Fanshop
AZ-Feyenoord-83%20(2)

Van Persie ook volgend seizoen speler van Feyenoord

Robin van Persie speelt ook volgend seizoen voor Feyenoord. Bij monde van onder meer technisch directeur Martin van Geel en hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst maakte de club onlangs al kenbaar graag met de aanvaller door te willen. De 34-jarige Rotterdammer en 102-voudig international heeft op zijn beurt nu ook laten weten graag nog een jaar als speler van Feyenoord aan zijn carrière toe te voegen.

Van Persie tekende op 22 januari 2018 in De Kuip een contract, waarin een tussentijds evaluatiemoment werd opgenomen. Hij kwam destijds transfervrij over van de Turkse topclub Fenerbahçe, waardoor hij na veertien jaar terugkeerde naar de club waar hij in de jeugd speelde en waar hij zijn profcarrière begon.

In de maanden na zijn terugkeer liet Van Persie meteen meerdere keren zijn klasse zien. Zo had hij met een doelpunt in de halve finale tegen Willem II (3-0 winst) en de finale tegen AZ (0-3 winst) een groot aandeel in de winst van de TOTO KNVB Beker. Daarmee voegde Van Persie een prijs aan zijn imposante prijzenkast toe die hij nog niet eerder gewonnen had. Met vijf doelpunten in slechts twaalf competitiewedstrijden liep hij in de Eredivisie nagenoeg één op twee.

Achttiende seizoen
Het seizoen 2018-2019 wordt het achttiende seizoen van Van Persie als profvoetballer. Als achttienjarige jeugdspeler van Feyenoord Academy debuteerde hij op 3 februari 2002 in het eerste elftal. De jeugdopleiding waar nu ook zijn zoon Shaqueel speelt in Onder 12. In de jaren daarvoor stond de aanvaller op Varkenoord al bekend als grote belofte, vooral dankzij zijn fluwelen linkerbeen en fabelachtige (trap)techniek. Al snel groeide Van Persie uit tot basisspeler. In zijn debuutseizoen won hij bovendien direct de UEFA Cup met Feyenoord.

Uiteindelijk speelde Van Persie in zijn eerste periode 76 officiële wedstrijden voor Feyenoord (competitie, beker en Europees), voordat hij in de zomer van 2004 de overstap maakte naar Arsenal. In Londen groeide Van Persie uit tot wereldster en een van de absolute topspelers in de Engelse Premier League. Na acht seizoenen bij Arsenal speelde de linkspoot ook nog drie seizoenen voor Manchester United, waarna hij in 2015 de overstap maakte naar Fenerbahçe. Met Van Persie heeft Feyenoord bovendien de topscorer aller tijden van Oranje in huis: 50 goals in 102 interlands.