Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
rvpfeyenoordE1

Van Persie biedt Feyenoord-jeugd prachtig podium

Op het sportcomplex van Feyenoord-amateurpartner VDL Maassluis wordt aankomend weekend het Robin van Persie International Tournament gespeeld. Het toernooi staat in Europa bekend als hét elitetoernooi voor Onder 9 en Onder 10-teams. Feyenoord heeft het evenement van Van Persie vier jaar geleden geadopteerd, omdat het in grote mate bijdraagt aan de ontwikkeling van toptalent.

Europese clubs
Het Robin van Persie International Tournament is voor de jonge toptalenten in de Feyenoord Academy een prachtig podium om zich te meten met de beste jeugdteams van grote Europese profclubs. De deelnemende Feyenoord-teams nemen het op zaterdag 3 en zondag 4 juni op tegen Tottenham Hotspur, Zenit St. Petersburg, Sporting Lissabon, Rapid Wien, Anderlecht, West Ham United, FC Kopenhagen, OSC LilleSlavia Praag, PAOK Saloniki, PSV, Club Brugge, Genk en Van Persie’s oude club Excelsior.

Opening door Grootscholten
Het voetbalgedeelte van het evenement start zaterdagochtend om 9:15 uur met de Grote Parade, waarbij Feyenoords hoofd opleidingen Richard Grootscholten de officiële opening zal verrichten. Daarmee geeft hij het startsein voor twee dagen vol voetbalplezier, die zondagmiddag rond 15:00 uur tot een climax komen met de finales. Voetballiefhebbers die een kijkje willen nemen, betalen drie euro entree. Het complex van VDL bevindt zich aan de Sportlaan 1 in Maassluis.

Van Persie trots
Van Persie zelf is trots op de status die zijn toernooi in Europa heeft gekregen. ‘Het is geweldig om zoveel talent bij elkaar te hebben. Als de beste jonge talenten elkaar bestrijden, maken ze elkaar alleen maar beter,’ aldus Van Persie, die na de finale traditioneel met enkele profs een wedstrijdje tegen de winnaars speelt. Het International Robin van Persie Tournament, dat mede wordt gesteund door de VriendenLoterij, is een evenement zonder winstoogmerk. Het is door Van Persie gekoppeld aan het goede doel, het Sophia Kinderziekenhuis.  

Gesigneerde shirts
Een panel met onder meer oud-Feyenoordspeler Wim Jansen, scout Maup Martens (scouting) en Gerard Rutjes (voormalig coördinator Feyenoord Academy) volgt de talenten deze dagen nauwgezet en wijst de beste spelers aan. Voor de beste voetballers heeft Van Persie gesigneerde shirts klaar liggen, terwijl het winnende team uit handen van Van Persie een enorme beker zal ontvangen. Ook is het mogelijk om gratis clinics van Feyenoord Soccer Schools te volgen onder leiding van Ben Wijnstekers.

Meer informatie over het Robin van Persie International Tournament vind je hier.