IMG_9438

Van Gastel: ‘Op juiste moment toegeslagen’

Rond de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag werd de media te woord gestaan door assistent-trainer Jean-Paul van Gastel. Dit in verband met trieste familieomstandigheden bij hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst, die wel gewoon op de bank zat. De reactie van Van Gastel na de 0-1 overwinning op ADO:

Over de eerste helft:
‘De eerste helft was moeizaam van onze kant. Tegen een zeer defensief ingesteld ADO konden we moeilijk de oplossing vinden, terwijl de tegenstander een paar keer gevaarlijk wist te worden uit de counter. We speelden in een te laag tempo, waardoor we zelf tot de rust geen kans hebben gecreëerd. Je zag daardoor na de eerste helft wat irritatie bij de spelers, wat ook leidde tot een gele kaart van Steven Berghuis in de rust.’

Over de tweede helft:
‘We hebben voor rust geïnvesteerd om in de tweede helft te kunnen toeslaan. We slaagden er na rust in om het tempo wat op te schroeven. Na een uur zag je dat ADO wat vermoeid werd, toen hebben we goed toegeslagen. Als we op voorsprong komen, is de afgelopen tijd al gebleken dat we dan vaak goed zitten. ADO Den Haag ging in de slotfase nog va banque spelen en werd het bij momenten wat rommelig bij ons voor het doel. In die fase zaten wij niet rustig op de bank. Aan de andere kant hebben wij in de fase ook kansen laten liggen om de 0-2 te maken.’