Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
#KrachtvanFeyenoord

Van Feyenoord Street League tot MO14: het succesverhaal van Hajar

Ze startte als deelneemster bij de Feyenoord Street League, maar jaagt inmiddels bij Feyenoord Academy haar droom na: het eerste dameselftal van Feyenoord halen. De 14-jarige Hajar is via de maatschappelijke projecten van Feyenoord verliefd geraakt op voetbal en streeft nu naar de top.

Meerdere jaren nam Hajar deel aan de Feyenoord Street League. Ze speelde wedstrijd na wedstrijd, maakte goal na goal en voerde maatschappelijke activiteiten uit in haar wijk in Rotterdam West. Haar talent bleek zo duidelijk, dat ze werd uitgenodigd voor een Feyenoord Masterklas. En met succes: Hajar wist een plekje binnen Feyenoord Academy te vergaren en is uitgegroeid tot een ware doelpuntenmachine van het Meiden Onder 14-elftal van Feyenoord.

In samenwerking met onder andere het Jeugdfonds Sport en Cultuur zorgt Feyenoord er met dit project voor dat sporten voor zo veel mogelijk Rotterdamse kinderen toegankelijk is. Soms is dat namelijk niet het geval, bijvoorbeeld omdat de financiële thuissituatie een lidmaatschap bij een sportvereniging niet toelaat.

Via de Feyenoord Street League kunnen kinderen onder de rood-witte vlag van Feyenoord niet alleen sporten, maar werken ze ook aan hun sociale vaardigheden. Zo wordt het belang van sociaal en sportief gedrag onder de loep genomen. Dat zorgt ervoor dat winnen punten oplevert, maar sportief gedrag, klusjes in de buurt doen of buurtbewoners helpen nog veel meer punten waard zijn.

Jeugdfonds Sport en Cultuur
Dat is ook waar het Jeugdfonds Sport en Cultuur (JFSC) een belangrijke rol in speelt, door actief projecten te ondersteunen en sport dichterbij te brengen. In het geval van Hajar was Hamoun, verbonden aan het JSFC als contactpersoon, medeverantwoordelijk voor het succesverhaal van het 14-jarige voetbaltalent. Zo zorgde hij er voor dat haar team kon trainen, wedstrijden speelde en dat er sociale activiteiten te doen waren. Hajar haalde hij regelmatig zelfs thuis op, om te zorgen dat ze vervoer had naar de wedstrijden en trainingen.

Meedoen?
Het bijzondere verhaal van Hamoun en Hajar zie je in bovenstaande video. En heb je door dit verhaal interesse gekregen om deel uit te maken van de Feyenoord Street League als bijvoorbeeld speler, vrijwilliger of teamleider? Ga dan naar de site van de Feyenoord Street League. De inschrijvingen voor komend seizoen gaan binnenkort van start!