rijnburgseb-fey-20

Van Bronckhorst: ‘Verschil tussen twee helften was te groot’

Giovanni van Bronckhorst kon ondanks de 1-5 overwinning die Feyenoord boekte op Rijnsburgse Boys niet volledig tevreden zijn over het optreden van zijn ploeg. Daarvoor was het verschil tussen de eerste en de tweede helft te groot. Zijn reactie:

Instelling
‘Als je een eerste helft speelt zoals wij vandaag hebben gedaan, kan je nooit helemaal tevreden zijn over de wedstrijd. Ik was niet blij met de houding waarmee bepaalde spelers in het veld stonden en dat heb ik in de rust ook verteld. Ook tegen een amateurclub moet je honderd procent kunnen geven, anders kom je in de problemen. De tweede helft was de instelling van het team een stuk beter, het baltempo hoger en hebben we de stand kunnen ombuigen.’

Nieuwe fase
‘Na deze wedstrijd breekt voor ons een volgende fase aan in de voorbereiding. De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal en de start van de competitie komen steeds dichterbij. In dat opzicht wordt het trainingskamp van komende week belangrijk voor ons. We zullen daar onder meer tactisch een volgende stap zetten en treffen met Anderlecht ook een grote tegenstander.’

Brad Jones
‘Brad Jones is nog niet in actie gekomen vandaag, maar ik ben blij dat hij erbij is gekomen. Na de blessure van Kenneth Vermeer hebben we nu weer drie volwaardige keepers. Brad is een speler met veel ervaring die de Eredivisie kent. Hij kan bij ons de concurrentie aangaan. De keepers mogen zelf bewijzen wie er uiteindelijk onder de lat hoort te staan.’