Van Bronckhorst: ‘Blijven vechten om dit te keren’

Tot teleurstelling van Giovanni van Bronckhorst slaagde Feyenoord er zondagmiddag in Zwolle niet in de negatieve reeks resultaten te doorbreken. De hoofdtrainer zag zijn ploeg op bezoek bij PEC met 3-1 onderuit gaan, wat de zevende achtereenvolgende competitienederlaag betekende. ‘De cijfers liegen niet’, besefte Van Bronckhorst in het IJsseldelta Stadion. ‘Dit is pijnlijk voor iedere Feyenoorder.’

Van Bronckhorst had naar eigen zeggen een ‘rare wedstrijd’ gezien in Zwolle, waar beide teams wegens aanhoudende sneeuwval te maken hadden met lastige weersomstandigheden. ‘PEC begon goed aan de wedstrijd en maakte al snel 1-0’, zei de coach, die erkende dat de thuisploeg in die fase een grotere voorsprong had kunnen nemen. In plaats daarvan kwam Feyenoord via Sven van Beek kort voor rust op gelijke hoogte. ‘Via Bilal Basaçikoglu kregen we zelfs een goede kans op de 1-2, terwijl we ook later in de wedstrijd nog veel mogelijkheden hebben gecreëerd.’

Ook in het begin van de tweede helft had Basaçikoglu Feyenoords tweede treffer op zijn schoen, maar niet veel later was het juist aan de andere kant raak. ‘Die goal gaven we veel te makkelijk weg’, baalde Van Bronckhorst. ‘Ondanks een aantal kansen bleef de 2-2 uit en besliste PEC het duel in de counter.’

‘We hebben een overwinning hard nodig, hebben daar ook voor geknokt, maar helaas is het weer niet gelukt’, vervolgde Van Bronckhorst, die zijn nabeschouwing in Zwolle afsloot met strijdbare woorden. ‘We moeten dit samen verwerken en blijven vechten om dit om te keren.’