Graafschap-fey-4

Van Bronckhorst ziet groot verschil tussen eerste en tweede helft

In de aanloop naar de uitwedstrijd tegen De Graafschap had Giovanni van Bronckhorst zijn spelers al gewaarschuwd. De opponent uit Doetinchem mocht dan laatste staan in de Eredivisie, dat betekende volgens de hoofdtrainer niet dat Feyenoord op De Vijverberg een eenvoudige klus kon verwachten. Daarmee had de coach niets teveel gezegd, want de Rotterdammers beleefden zondag een uiterst lastige middag. Desondanks werd er wel gewonnen: 1-2.

Van Bronckhorst zag hoe zijn elftal in de eerste helft onherkenbaar voor de dag kwam in de Achterhoek. ‘Voor rust hebben we eigenlijk alles gedaan wat we niet moesten doen’, blikte de coach terug. ‘Het tempo lag te laag, de posities waren niet goed bezet en we gingen de duels veel te slap aan. Ook vond ik dat we teveel met andere dingen bezig waren. Het enige positieve was dat het na 45 minuten slechts 1-0 was en dat we nog de tijd hadden om de wedstrijd om te buigen.’

Na een volgens Van Bronckhorst ‘Feyenoord-onwaardige’ eerste helft, zag de oefenmeester dat zijn duidelijke woorden in de rust aangekomen waren bij de ploeg. ‘In de tweede helft heb ik een Feyenoord gezien dat er alles aan deed om te winnen’, stelde hij tevreden. ‘We begonnen scherp en creëerden direct twee goede kansen. Uiteindelijk hebben we de wedstrijd omgebogen, al ging het heel moeizaam vandaag.’

Van Bronckhorst sloot af met een compliment aan Bart Nieuwkoop, die tegen De Graafschap zijn officiële debuut maakte in de hoofdmacht. ‘Bart heeft het naar behoren gedaan en de positie prima ingevuld. Dat hij na ruim een uur spelen kramp kreeg, is niet zo vreemd. Het verschil tussen een wedstrijd in de beloften en Feyenoord 1 is nu eenmaal groot.’