Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
fey-exc-1

Van Bronckhorst: ‘We willen de goede reeks voortzetten’

Feyenoord hoopt zondag op bezoek bij FC Twente de reeks van overwinningen in de Eredivisie voort te zetten. Dankzij vijf winstpartijen op rij staat de ploeg van Giovanni van Bronckhorst stevig op de derde plaats, met vijf punten voorsprong op nummer vier AZ. ‘Hoe eerder we die derde plek veilig kunnen stellen, hoe beter’, stelde de trainer vrijdagmiddag tijdens de persconferentie.

In De Grolsch Veste, waar zondag om 16:45 uur wordt afgetrapt, kan Feyenoord weer een belangrijke stap zetten in de strijd op de derde plaats. Met nog vijf wedstrijden te gaan, komt de ontknoping van het seizoen steeds meer in zicht. Van Bronckhorst: ‘Hoe dichter we bij het einde van het seizoen komen, hoe belangrijker de wedstrijden en de te behalen punten worden. Hopelijk kunnen we onze goede reeks voortzetten.’

De coach beseft dat Feyenoord zondag een ploeg in vorm treft in Enschede. FC Twente is na de winterstop met acht overwinningen in twaalf wedstrijden bezig aan een sterke serie, ondanks de financiële problemen en de onzekerheid over het voortbestaan van de club. ‘Gezien die omstandigheden is het heel knap wat Twente de afgelopen maanden presteert’, zo complimenteerde Van Bronckhorst de komende opponent.

De spil in het spel van de Tukkers is Hakim Ziyech, die met zeventien goals clubtopscorer is. Van Bronckhorst kent de kwaliteiten van de linksbenige Marokkaans international. ‘Ziyech is een van de betere voetballers van het land, die heel belangrijk is voor Twente. De kracht van Twente is meer dan alleen Ziyech, maar het is duidelijk dat we goed op hem moeten letten. Als we Ziyech goed kunnen bespelen, kan dat bepalend zijn.’

Feyenoord werkt zaterdagmiddag de laatste training af in de aanloop naar het uitduel met FC Twente, waarna het met een nagenoeg fitte selectie kan afreizen naar Enschede. Van Bronckhorst kan zoals het er nu uitziet alleen niet beschikken over de langer geblesseerden Warner Hahn, Terence Kongolo en Stef Gronsveld.