Fanshop
Fanshop
5%20in%205%20Vitesse

Van Bronckhorst: ‘We willen 2016 goed afsluiten’

Feyenoord speelt zaterdagavond tegen Vitesse de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft én van het kalenderjaar 2016. Trainer Giovanni van Bronckhorst en zijn team zijn erop gebrand om het jaar te beëindigen met een overwinning.

‘We willen iedere wedstrijd winnen, maar het duel met Vitesse is speciaal omdat het de laatste wedstrijd van de competitiehelft én van het jaar is. We willen het jaar goed afsluiten en daar zullen we dan ook vol voor gaan,’ zegt Van Bronckhorst in gesprek met Feyenoord TV.

Gezien de drie punten voorsprong op de concurrentie en het betere doelsaldo kan Feyenoord de titel ‘winterkampioen’ bijna niet meer ontgaan. ‘Dat zegt iets over hoe wij de eerste seizoenshelft hebben gepresteerd, maar uiteindelijk win je er geen prijs mee. We zijn goed op weg en zullen dit in de tweede seizoenshelft moeten voortzetten,’ aldus een nuchtere Van Bronckhorst.

De coach ziet zijn ploeg de laatste weken veel scoren. In de laatste vier competitieduels maakte Feyenoord zestien treffers, terwijl ADO Den Haag afgelopen woensdag in de KNVB Beker met 5-1 werd verslagen. Van Bronckhorst: ‘Dat is mooi om te zien. We komen de laatste weken veel in scoringspositie. Dat doen we uitstekend. We besteden er ook veel aandacht aan op de trainingen. Daarnaast hebben we heel veel spelers die scoren, zowel aanvallers als middenvelders en verdedigers. Vanuit elke positie en tijdens elk moment van de wedstrijd kunnen we scoren.’