Sparta-Feyenoord-15

Van Bronckhorst: ‘We moeten naar onszelf kijken’

Feyenoord leed zondagmiddag op bezoek bij Sparta Rotterdam de tweede nederlaag van het seizoen. De reactie van trainer Giovanni van Bronckhorst na het 1-0 verlies lees je hieronder.

Over de eerste helft:
‘We kwamen binnen een minuut op achterstand en zijn daarna niet in de wedstrijd gekomen. We hadden totaal geen dreiging in de eerste helft, dat was absoluut niet des Feyenoords. Alle “fifty fifty ballen” waren voor Sparta, dat kwam ook doordat we totaal niet in de wedstrijd zaten. Sparta zat dat duidelijk wel.’

Over de blessures:
‘Het was zonde dat we Terence Kongolo al binnen een half uur moesten vervangen vanwege klachten aan zijn bovenbeen. Dat kostte ons al snel een wissel. Ook Nicolai Jorgensen kreeg een tik op zijn . Eljero Elia was fit genoeg om te spelen, maar na 55 minuten moest hij er toch af voor Bilal Basaçikoglu. Hij kreeg later ook een tik op zijn enkel, waardoor hij niet helemaal fris meer was in de slotfase. We konden helaas niet meer wisselen, omdat ik ook niet te lang wilde wachten met het inbrengen van Dirk Kuyt. Het zat wat dat betreft niet mee, maar ik wil dat niet als excuus gebruiken.’

Over de slotfase:
‘In de laatste twintig minuten had ik het gevoel dat de goal kon gaan vallen voor ons. Over de situatie waarbij de bal wel of niet over de lijn was, moeten we niet zeuren. Dat moeten we accepteren. Het enige dat we kunnen doen, is naar onszelf kijken. Het was een heel teleurstellende middag. We gaan deze wedstrijd komende week uitvoerig analyseren en nabespreken en dan moeten we er zondag tegen AZ weer staan.’