Fanshop Tickets
; Fanshop Tickets
persconf%20cruyff%20schaal-3

Van Bronckhorst: ‘We gaan vol voor deze prijs’

Ruim drie maanden nadat Feyenoord de KNVB beker wist te winnen, kan de ploeg al de volgende prijs pakken. In de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal wacht zondag landskampioen PSV. ‘Het is mooi om al zo vroeg in het seizoen tegenover elkaar te staan en een prijs te kunnen winnen,’ sprak trainer Giovanni van Bronckhorst vrijdagmiddag tijdens de persconferentie in Zeist.

Interessante krachtmeting
Op het bondsbureau van de KNVB schoven vrijdagmiddag naast Van Bronckhorst ook Feyenoord-aanvoerder Dirk Kuyt, PSV-trainer Phillip Cocu en PSV-captain Luuk de Jong aan. Gezamenlijk blikten zij vooruit op de officiële aftrap van het voetbalseizoen. ‘Feyenoord is een tegenstander van formaat, die verder is dan vorig seizoen en de ervaringen van dat jaar heeft meegenomen naar dit seizoen. Ik verwacht een interessante krachtmeting,’ sprak Cocu.

Moraal
Van Bronckhorst sloot zich daar bij aan. ‘Deze ploegen hebben weinig geheimen voor elkaar. PSV is een heel sterke ploeg, die vorig seizoen in mijn ogen terecht kampioen is geworden. Maar wij zijn klaar voor deze wedstrijd. Als je kans hebt om een prijs te winnen, dan moet je daar vol voor gaan. Dat zullen we dan ook doen zondag. Het seizoen beginnen met een prijs zou goed zijn voor de moraal.’

Blessures
Van Bronckhorst hoopt in Amsterdam te kunnen beschikken over Brad Jones en Jens Toornstra, die eerder deze week met blessures kampten. Vrijdag trainden beide spelers weer voluit mee, liet de trainer weten. ‘We moeten even afwachten hoe de reactie morgen is. We zullen in ieder geval met niemand risico’s nemen zondag,’ aldus Van Bronckhorst, die zeker niet kan beschikken over Sven van Beek en de doelmannen Kenneth Vermeer en Warner Hahn.

Supporters
In de Amsterdam Arena wordt Feyenoord gesteund door 5.500 supporters. ‘Het is goed dat we onze supporters mee kunnen nemen naar deze wedstrijd,’ sprak Van Bronckhorst. ‘Het is belangrijk om bij zo’n wedstrijd veel support te krijgen. Bij uitwedstrijden tegen Ajax gaan er de laatste jaren geen supporters mee, maar ik hoop dat dit in de toekomst wel weer mogelijk zal zijn.’