fey-olym-8

Van Bronckhorst: ‘Volgende week zullen we er staan’

Giovanni van Bronckhorst sprak na afloop van de 1-3 nederlaag van Feyenoord tegen Olympiakos van een leerzame avond voor zijn ploeg. Tegelijkertijd richtte hij het vizier op de wedstrijd die volgende week op het programma staat, thuis tegen FC Utrecht. ‘Dan gaat het voor ons echt beginnen en worden de punten verdeeld’, vertelde de trainer tijdens zijn persconferentie in de Fred Blankemeijerzaal. ‘We hebben nog een week om ons voor te bereiden op die wedstrijd. Tegen FC Utrecht zullen we er staan.’

Van Bronckhorst zag zijn elftal tegen Olympiakos naïef aan de wedstrijd beginnen. ‘We maakten dezelfde fouten als vorige week tegen Southampton. Door die fouten werd Olympiakos gevaarlijk en kon ook tot scoren komen. Je weet dat bij dit soort tegenstanders een kans ook een goal is. Wij kwamen in die fase niet goed in ons eigen spel. De tweede helft hebben we het beter gedaan, minder kansen weggegeven en zelf nog een verdiende goal gemaakt.’

De 1-3 nederlaag die na negentig minuten op het scorebord stond, is volgens Van Bronckhorst een harde leerschool voor zijn ploeg. ‘Dat is jammer in deze fase van de voorbereiding, zeker omdat we vorige week ook verloren. Aan de andere kant hebben we er bewust voor gekozen om te oefenen tegen topploegen. We hebben nu nog een week tot de start van de competitie. We gaan er alles aan doen om die thuis tegen FC Utrecht goed te beginnen.’

Van Bronckhorst kon tegen Olympiakos geen beroep doen op Jean-Paul Boëtius, Miquel Nelom en Simon Gustafson, die niet beschikbaar waren in verband met ziekte. Volgens de trainer heerst er een virusje in de groep. ‘Eerder was ook Lex Immers al ziek, terwijl dat ook geldt voor een aantal mensen in de staf.’