Fanshop
Fanshop
fey-ajax-gio

Van Bronckhorst treedt toe tot select gezelschap

Giovanni van Bronckhorst heeft zich met het winnen van de KNVB beker bij een select gezelschap gevoegd. Hij is de vierde man in de geschiedenis van de club die het nationale bekertoernooi als speler én als hoofdtrainer van Feyenoord op zijn erelijst heeft staan. Thijs Libregts, Wim Jansen en Willem van Hanegem gingen Van Bronckhorst voor.

Toptalent
Van Bronckhorst won als speler van Feyenoord twee keer de KNVB beker. Aan het begin van zijn profvoetbalcarrière schuurde de op Varkenoord opgeleide linkspoot tijdens het seizoen 1994-1995 aan tegen het eerste elftal, met onder meer een invalbeurt in de halve finale van het bekertoernooi, uit tegen sc Heerenveen. Feyenoord won die jaargang de beker, met Van Bronckhorst als grootste talent binnen de selectie.

Aanvoerder
Na een aantal succesrijke jaren in het internationale topvoetbal keerde Van Bronckhorst voor het seizoen 2007-2008 terug bij Feyenoord. Aan het einde van die jaargang mocht hij als aanvoerder van Feyenoord de KNVB beker in ontvangst mocht nemen, nadat in de finale in De Kuip Roda JC met 2-0 was verslagen.

Hoofdtrainer
Van Bronckhorst zag Feyenoord zondagavond in de finale van de KNVB beker afrekenen met FC Utrecht. Zodoende won de club tijdens het eerste volledige seizoen onder hoofdtrainer Van Bronckhorst direct een prijs.