NEC-Feyenoord-24

Van Bronckhorst: ‘Team heeft karakter getoond’

Giovanni van Bronckhorst besefte dat zijn ploeg zondagmiddag goed wegkwam in Nijmegen. De reactie van de hoofdtrainer van Feyenoord na de 1-2 overwinning op N.E.C. lees je hieronder.

Scherpte
‘We speelden in de eerste helft niet zoals we moeten en kunnen. Niemand zat in de wedstrijd, we waren niet scherp en niet alert genoeg. Door de vroege achterstand speelden we N.E.C. in de kaart. Zij konden daardoor nog compacter spelen en het ons moeilijk maken. Later in de eerste helft kwamen we wel een aantal keren goed door aan de rechterkant. Maar ook toen ontbrak de scherpte, de ene keer bij de voorzet, de andere keer bij de bezetting voor het doel.’

Instelling
‘Dat het niet loopt, mag nooit liggen aan je instelling. In de tweede helft heb ik wél de goede instelling gezien bij mijn spelers. Het team heeft na rust karakter getoond door op de goals te blijven jagen. Je voelde dat de gelijkmaker in de lucht hing en gelukkig viel die ook. Daarna gingen we op zoek naar de winnende, waarbij we het geluk aan onze zijde hadden. Maar misschien hebben we dat geluk op basis van de tweede helft ook wel afgedwongen.’

Intuïtie
‘Het is fijn dat je jongens als Steven Berghuis en Michiel Kramer nog kunt inbrengen. In de slotfase hadden we met Dirk Kuyt, Nicolai Jorgensen en Michiel Kramer jongens die allemaal loeren op een goal. De intuïtie van Michiel zorgde er ook voor dat hij dat doelpunt maakte. We hebben een goede start gemaakt met 27 punten uit negen duels, maar dat maakt je nog lang geen kampioen. We zullen er iedere week voor moeten blijven strijden.’