ADO%20Den%20Haag-Feyenoord-10

Van Bronckhorst: ‘Te veel tegengoals door eigen fouten’

Feyenoord wist zondagmiddag voor de vierde keer op rij niet te winnen in de competitie. Trainer Giovanni van Bronckhorst was na afloop van het competitieduel met ADO Den Haag (2-2) dan ook kritisch op zijn ploeg.

‘Dit gelijkspel is heel vervelend, want we hebben de punten op dit moment heel hard nodig,’ zei Van Bronckhorst na afloop van de wedstrijd in Den Haag, waarin Feyenoord overigens wel goed begon en via Nicolai Jørgensen op voorsprong kwam. ‘We hadden daarna alleen de wedstrijd op slot moeten gooien. Dat deden we niet, zoals wel vaker de laatste weken,’ aldus de coach.

Door het uitblijven van de tweede kans bleef ADO in de wedstrijd en kon het kort voor en kort na rust zelfs twee keer scoren. Bij beide tegentreffers zag de Feyenoord-defensie er niet goed uit. Van Bronckhorst: ‘Bij de 1-1 stond de helft van de ploeg nog te slapen na een snel genomen vrije trap. Ook de 2-1 geven we veel te makkelijk weg. De laatste weken krijgen we te veel tegengoals door eigen fouten. Een aantal spelers heeft gewoon nog niet het niveau van vorig seizoen.’

Van Bronckhorst: ‘Op karakter hebben we toch nog een gelijkspel behaald, maar we hadden daarna ook nog voldoende kansen om te winnen. Steven Berghuis maakt normaal gesproken wel een van die kansen, maar vandaag zat er niet in voor hem. We zitten helaas in een fase waarin weinig lukt en dat zorgt ervoor dat het vertrouwen niet groot is.’

Aan Feyenoord-zijde viel Bart Nieuwkoop na een uur spelen uit met een hamstringblessure. ‘We weten nog niet exact wat de ernst van de blessure is,’ zei Van Bronckhorst, die in de slotfase ook zag dat Jørgensen de pijn van een polsblessure verbeet en de wedstrijd wel uitspeelde.