AS3I9854

Van Bronckhorst: ‘Op karakter gewonnen’

Giovanni van Bronckhorst stapte zondagavond voor de derde keer in even zoveel speelrondes als winnende trainer van het veld. Een perfecte score, al had Feyenoords hoofdtrainer in Almelo ook nog voldoende verbeterpunten ontdekt. Lees hieronder zijn reactie na het gewonnen uitduel met Heracles (0-1).

Karakter
‘De manier waarop we vandaag de drie punten hebben gepakt, verschilt veel met de overwinningen op FC Groningen en FC Twente. We hebben vooral op karakter gewonnen. In voetballend opzicht kunnen we veel beter. Zo waren we vandaag slordig en niet vast aan de bal en hebben we niet zo gedomineerd als dat we wilden.’

Kansen
‘De eerste helft was er eentje met veel kansen over en weer. Wij hadden een tweede goal kunnen maken, maar ook Heracles kreeg goede mogelijkheden om voor rust te scoren. In de tweede helft stonden we beter en hebben we, op een paar afstandsschoten na, weinig meer weggegeven.’

Slotfase
‘In de laatste fase van de wedstrijd werden we naar achteren gedrukt en moesten we veel voorzetten en corners van de zijkanten verwerken. Zeker op dat moment zag ik iets in het team ontstaan om ten koste van alles te willen winnen. Dat is heel positief. Uiteindelijk ben ik heel blij met het resultaat, in een uitwedstrijd waar we de laatste tien seizoenen niet vaak drie punten hebben gepakt.’

Start
‘Een competitiestart met negen punten uit drie wedstrijden en geen enkele tegentreffer geeft vertrouwen, maar tegelijkertijd weten we dat het beter kan en moet. Het is duidelijk dat we nog veel stappen moeten maken.’