Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
6-jr-uefa_gio

Van Bronckhorst ontvangt aandenken aan Europa Cup winst 1970

Giovanni van Bronckhorst heeft vrijdagavond namens Feyenoord een bijzonder aandenken aan de Europa Cup 1 winst in 1970 in ontvangst mogen nemen. Tijdens een Ceremonial Party van de UEFA in Berlijn, ter gelegenheid van de 60ste Champions League/Europa Cup 1 finale die dit weekend werd gespeeld, kreeg de hoofdtrainer een fraaie gedenkplaquette, uit handen van UEFA-voorzitter Michel Platini.

De 106-voudig international bevond zich op het podium in gezelschap van 21 andere voormalige winnaars van de prestigieuze Europese prijs, waaronder Mark van Bommel en Edwin van der Sar. Feyenoord was in 1970 de eerste Nederlandse club die erin slaagde de Europa Cup 1 te veroveren. Dankzij goals van Rinus Israel en Ove Kindvall versloegen de Rotterdammers in San Siro het Schotse Celtic met 2-1. Van Bronckhorst zelf won de cup in 2006 met Barcelona.

Feyenoords hoofdtrainer zag zaterdag vanaf de tribune van het Olympiastadion in Berlijn hoe de Champions League-finale van 2015 een prooi was voor zijn oude club. De Catalaanse grootmacht was met 3-1 te sterk voor Juventus en veroverde zodoende voor de vijfde keer in de clubhistorie de Champions League.