Fanshop
Fanshop

Van Bronckhorst genomineerd door KNVB

Giovanni van Bronckhorst maakt kans om dé Oranje-international van de afgelopen 25 jaar te worden. De huidig assistent-trainer van Feyenoord is evenals voormalig Feyenoord-speler en –trainer Ronald Koeman, Frank de Boer, Philip Cocu en Dennis Bergkamp genomineerd door de KNVB voor deze verkiezing, die wordt georganiseerd ter ere van het 125-jarig bestaan van de Nederlandse voetbalbond.

De international met de meeste stemmen krijgt een plek in de Oranje Eregalerij in de vorm van een bronzen beeld in de beeldentuin van de KNVB. Tot dusver bestaat deze eregalerij uit twaalf oud-spelers, waaronder Feyenoord-icoon Willem van Hanegem.

Een stem uitbrengen op Giovanni van Bronckhorst kan via www.knvb.nl/125jaar. Op 13 december wordt tijdens het KNVB Jubileumgala bekend gemaakt wie als dertiende international toetreedt tot de Oranje Eregalerij.

Van Bronckhorst speelde in totaal 106 interlands voor het Nederlands elftal. In 2010 was hij de aanvoerder van Oranje dat de finale van het WK in Zuid-Afrika bereikte.