IMG_3454

Van Bronckhorst: ‘Gemiste kans’

Giovanni van Bronckhorst stelde woensdagavond na het 1-1 gelijkspel tegen sc Heerenveen dat zijn ploeg één van de minste wedstrijden van het seizoen had gespeeld. De reactie van Feyenoords hoofdtrainer na de remise tegen de Friezen lees je hieronder.

‘Het begin van mijn team was goed en we kregen direct een grote kans om op voorsprong te komen,’ refereerde Van Bronckhorst aan de poging van Tonny Vilhena, die gekeerd werd op de doellijn. ‘Daarna werd het wat moeizamer en kreeg Heerenveen ook wat kansen, waarbij wij het geluk hadden dat de goal van Henk Veerman werd afgekeurd.’

Vijf minuten voor rust zorgde Steven Berghuis alsnog voor de openingstreffer. Van Bronckhorst: ‘Dan moet je vechten en overleven tot de rust. Je moet met alles wat je hebt die voorsprong verdedigen en het compact houden. Dat lukte niet, waardoor de 1-1 nog viel.’

Van Bronckhorst zag dat zijn ploeg na rust de betere was, maar uiteindelijk niet als winnaar uit de strijd kwam. ‘We kregen direct twee grote kansen met Tonny en Karim. In de slotfase hebben we nog een aantal goede kansen gehad, zonder heel goed te spelen. Aan de andere kant was het oppassen voor Heerenveen, dat een aantal keren gevaarlijk was uit de counter. Desondanks waren we na rust wel de bovenliggende partij, maar daarvoor moet je wel jezelf belonen.'

‘Uiteindelijk hebben we vandaag te weinig gebracht en niet ons niveau gehaald,’ concludeerde Van Bronckhorst. ‘Voetballend was het een van onze mindere wedstrijden vandaag. Ik ben teleurgesteld omdat we niet de drie punten hebben gepakt en daardoor de kans hebben gemist om dichter bij de concurrentie te komen.’