Fanshop
Fanshop
persconf%20fey-az-2

Van Bronckhorst: ‘Gaan vol voor finaleplaats’

‘Dit kan voor ons een heel mooie week worden’. Die woorden sprak Giovanni van Bronckhorst tegenover zijn spelersgroep, in de aanloop naar de duels met FC Utrecht (afgelopen zondag) en AZ (komende donderdag). In ‘de week van de waarheid’ moet de zo gewenste zege in Stadion Galgenwaard een passend vervolg krijgen in de halve finale tegen de Alkmaarders. ‘We gaan vol voor een finaleplaats’, stelde Van Bronckhorst woensdagmiddag in De Kuip.

Het bekerduel van donderdag leeft binnen de spelersgroep, zo merkte Van Bronckhorst de afgelopen dagen. ‘Als voetballer wil je finales spelen en winnen. Een tastbare prijs pakken, dat is het mooiste dat je kunt meemaken. Als bekerwinnaar plaats je je direct voor de groepsfase van de Europa League, waardoor je volgend seizoen verzekerd bent van minimaal zes Europese wedstrijden. Dat maakt deze halve finale een heel belangrijke wedstrijd, daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben.’

In de aanloop naar de kraker tegen AZ was de overwinning op FC Utrecht een grote opsteker, vertelde Van Bronckhorst. ‘We zijn blij dat we zondag weer eens hebben ervaren hoe het voelt om te winnen. Bovendien stond er echt een team op het veld, dat ook in tactisch opzicht de zaken op orde had. Daardoor kon Utrecht haar sterke punten niet benutten’, zei Van Bronckhorst, die liet weten weinig aanleiding te zien om voor het duel van donderdag veel wijzigingen door te voeren in zijn elftal.

Wel zal de ploeg lering moeten trekken uit de ontmoeting met de Alkmaarders van vorige maand, toen AZ in eigen huis met 4-2 te sterk was. Vooral in de omschakeling wist de thuisploeg Feyenoord in die wedstrijd veel pijn te doen. Van Bronckhorst: ‘We leden toen te snel balverlies en hadden onze restverdediging niet op orde. Daar kon AZ in de omschakeling van profiteren. Daar moeten we donderdag voor waken, al staan we als team de afgelopen wedstrijden al veel beter.’

Feyenoord weet zich in de jacht op een plek in de finale van de KNVB beker massaal gesteund door het legioen. Op het moment dat Van Bronckhorst woensdag zijn persconferentie afsloot, was er nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor het duel in De Kuip (aanvang 20:45 uur). De laatste kaarten voor de bekerkraker tegen AZ zijn te koop via www.feyenoord.nl/ticketshop.

Feyenoord – AZ
Donderdag 3 maart om 20:45 uur in De Kuip
Scheidsrechter: Makkelie