Van Bronckhorst baalt: ‘Dure verliespunten’

Feyenoord had zondag de kans om een prima eerste seizoenshelft met een zeer goed gevoel af te sluiten, maar leed in plaats daarvan een nederlaag op bezoek bij N.E.C. ‘Dit zijn dure verliespunten’, zei Giovanni van Bronckhorst na afloop van de wedstrijd. ‘De teleurstelling zal nog wel een paar dagen blijven hangen, helemaal omdat dit de laatste wedstrijd was voor de winterstop.’

Op bezoek in Nijmegen slaagde Feyenoord er geen moment in om de thuisploeg serieus de wil op te leggen. ‘We kwamen op voorsprong door een mooie vrije trap van Tonny, maar daarna gebeurde er tot de rust niet veel meer’, zei Van Bronckhorst. ‘De ruimte lag in de omschakeling, maar we waren te gehaast om daar goed gebruik van te kunnen maken.’

De tweede helft zag de trainer hoe de tegendoelpunten te makkelijk vielen. ‘Met name bij de 1-1 en de 2-1 hebben we te naïef verdedigd’, stelde Van Bronckhorst. ‘Daarna moesten we iets gaan forceren. De ruimtes werden daardoor groter en we kregen het moeilijk. Je zag bij ons de energie wegvallen, terwijl bij N.E.C. de energie juist in de ploeg kwam. Je voelde daardoor dat het een verloren wedstrijd was voor ons.’

‘We hebben een goede eerste seizoenshelft achter de rug, maar deze nederlaag is vrij bepalend voor het gevoel waarmee we de winterstop ingaan. De teleurstelling zal een paar dagen blijven hangen, voordat we vooruit gaan kijken naar de tweede seizoenshelft.’

Typerend voor de offday van Feyenoord was de gele kaart die Karim El Ahmadi in de blessuretijd kreeg na een onnodige overtreding op het middenveld. Hij is daardoor geschorst voor de eerste wedstrijd na de winterstop, thuis tegen PSV. ‘Dat mag op zo’n moment niet gebeuren’, besloot Van Bronckhorst.