AS3I8214

Van Bronckhorst: ‘Uiteindelijk is dit een verdiende overwinning’

Bij de hervatting van de competitie waren het op de eerste plaats de drie punten die telden voor Feyenoord. Aan de andere kant was trainer Giovanni van Bronckhorst op bezoek bij Roda JC niet tevreden over het spel van zijn ploeg in de eerste helft. Zijn reactie na Roda JC – Feyenoord (0-2):

Van Bronckhorst: ‘Roda JC is een ploeg die dit seizoen weinig kansen weggeeft, maar zelf ook moeilijk tot scoren komt. Dat hebben we vandaag ook kunnen zien. Bij ons lag in de eerste helft het tempo te laag, terwijl we niet genoeg spreiding in ons spel hadden. Vlak voor rust kwamen we nog goed weg bij een grote kans voor Roda.’

‘Na rust hebben we het tempo opgevoerd en hebben we genoeg kansen gecreëerd om te winnen. Ik had er vertrouwen in dat we nog zouden scoren, ook omdat we dit seizoen vaker in de eindfase nog trefzeker zijn. Dat is niet voor niets. We hebben geduld getoond en zijn op zoek blijven gaan naar een doelpunt.’

‘Gezien de kansen die we hebben gekregen, is dit een verdiende overwinning. Natuurlijk ben ik heel blij dat we de tweede helft van het seizoen op deze manier hebben kunnen beginnen. We hebben gedaan wat we moesten doen.’