fey-heerenveen-17

Van Bronckhorst: ‘Dit zijn moeilijke momenten’

Giovanni van Bronckhorst moest na afloop van Feyenoord tegen sc Heerenveen tot zijn spijt concluderen dat het zijn ploeg niet gelukt was om af te rekenen met de mindere resultaten van de afgelopen weken. De coach had zijn elftal goed zien starten in De Kuip, met enkele kansen op de openingstreffer. ‘Met een doelpunt had het vertrouwen terug kunnen keren in de ploeg’, zei Van Bronckhorst. ‘Dat dat vertrouwen niet groot is, zag je na het eerste doelpunt van Heerenveen.’

Feyenoord had het na de 0-1 moeilijk tot aan de rust, maar ging in de tweede helft wel weer vol de strijd aan met de Friezen. ‘Het team knokte zich terug, met een fantastische gelijkmaker van Anass Achahbar’, zei Van Bronckhorst. ‘We zochten daarna de overwinning, kregen Heerenveen ook onder druk. Een overwinning was het enige dat telde vandaag, maar het heeft niet zo mogen zijn.’

Van Bronckhorst trof na afloop van de 1-2 nederlaag een teleurgestelde ploeg in de kleedkamer. ‘Dit zijn moeilijke momenten, de jongens zaten er doorheen’, zei hij. ‘Het is duidelijk dat we een mindere fase doormaken. Het enige wat we kunnen doen om daar uit te komen, is keihard blijven werken. Dat zullen we ook blijven doen.’