Fanshop
Fanshop
Dond%20ochtend%20training-21

Van Beek sluit aan op pittige donderdagtraining

Sven van Beek heeft donderdag voluit meegedaan aan de groepstraining van Feyenoord in Oostenrijk. Eerder deze week gaf de verdediger al aan dat het de goede kant op ging met zijn enkelklachten, die er voor zorgden dat hij de voorbije dagen deels individueel trainde. Van Beek sloot ook aan bij het partijspel, waarmee de ochtendtraining in Seefeld werd afgesloten.

De spelers die woensdagavond niet of nauwelijks in actie kwamen tijdens het oefenduel met SV Kematen, kregen het de volgende ochtend flink voor hun kiezen. Zij werden dik anderhalf uur lang onderworpen aan een pittig programma, dat van start ging met een serie fysieke en conditionele oefeningen en ook een positiespel bevatte. Hoewel de spelers daarmee flink belast werden, konden ze het opbrengen om ook tijdens de partijspelen aan het einde nog voluit te gaan.

Voor de Feyenoorders die de avond ervoor in Kematen (vrijwel) de hele wedstrijd hadden gespeeld, was de ochtend een stuk minder intensief. Onder toeziend oog van assistent-trainer Jan Wouters vermaakten zij zich met een spelletje voet-tennis, waarbij verliezen uiteraard geen optie was. Zo steeg er bij het beslissende punt een luid gejuich op bij het winnende team en lieten Joey Sleegers, Wessel Dammers, Jari Schuurman, Calvin Verdonk en Tonny Vilhena zich daarna vrolijk vereeuwigen door de huisfotograaf van Feyenoord.

Na het voet-tennis zat de training er voor de basisspelers van woensdag op, wat hen de gelegenheid gaf om ontspannen toe te kijken bij het partijspel van hun ploeggenoten. Daarbij konden twee treffers van Dirk Kuyt genoteerd worden, terwijl ook onder andere Colin Kazim-Richards en Jean-Paul Boëtius het net vonden.

Dag vier van het trainingskamp bestaat voor de selectie van Feyenoord verder uit een besloten training in het hotel, wat betekent dat er ’s avonds niet meer buiten wordt getraind. Vrijdag geniet de groep van een vrije dag, waarna zaterdag de training wordt hervat.