Fanshop
Fanshop
vanbeek_mag

Van Beek: ‘Het zal een lastige middag worden’

Feyenoord begint zondagmiddag de tweede seizoenshelft met een topper: regerend landskampioen PSV komt op bezoek in een uitverkochte Kuip. Sven van Beek kijkt uit naar de ontmoeting en in het bijzonder naar de confrontatie met Eredivisie-topscorer Luuk de Jong.

‘Luuk de Jong is op dit moment de gevaarlijkste aanvaller in de competitie’, zegt Van Beek in een interview in het officiële Feyenoord Wedstrijdmagazine. ‘Hij is slim, je merkt dat hij al veel wedstrijden in zowel binnen- als buitenland achter zijn naam heeft staan. Een goede kopper, die bovendien fysiek sterk is. Qua bouw lijken we op elkaar, dat maakt het verdedigen voor mij anders dan wanneer ik tegenover een kleine, wat meer behendige spits sta. Het zal een lastige middag worden, maar ik ga uit van mezelf en weet dat ik hem kan bedwingen. Hoe? Dat lijkt me meer iets om in de wedstrijd te laten zien.’

Lees het volledige interview met Sven van Beek zondag in het officiële Feyenoord Wedstrijdmagazine, dat gratis verkrijgbaar is in De Kuip.