Van Beek: ‘Dit is een topavond’

Sven van Beek heeft dit seizoen patent op het maken van belangrijke doelpunten voor Feyenoord. Nadat de verdediger eerder al voor de openingstreffer zorgde in de Europese ontmoeting met Standard Luik, zette hij zijn ploeg zaterdagavond op voorsprong in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. ‘En dat terwijl ik in mijn carrière nooit vaak heb gescoord, ook in de jeugd niet’, lachte Van Beek na afloop van het duel, dat eindigde in een 2-0 overwinning voor de Rotterdammers.

Met zijn doelpunt in de 49ste minuut van de wedstrijd bracht Van Beek een ontlading teweeg op de tribunes van de uitverkochte Kuip, terwijl hij ook zelf even helemaal uit zijn dak ging op het veld. ‘Toen ik na mijn vorige doelpunt een vliegtuig nadeed tijdens het juichen, moesten de jongens daar erg om lachen. Daarom dacht ik vanavond: ik doe het gewoon nog een keer’, glimlachte de verdediger. ‘Scoren in De Kuip geeft een heel mooi en speciaal gevoel. Op het moment dat die bal tegen het net vloog en ik het publiek tekeer hoorde gaan, kreeg ik kippenvel.’

Dankzij de zege op PEC Zwolle verstevigde Feyenoord haar positie in de top drie van de Eredivisie, terwijl de ploeg bovendien voor de zesde keer dit seizoen zonder tegendoelpunt bleef. ‘Daarom is dit een topavond’, stelde de verdediger. ‘We wisten dat dit voor ons een heel belangrijke wedstrijd was om bovenin mee te blijven doen en afstand te nemen van PEC Zwolle. Dat is gelukt en dat geeft een goed gevoel.’

Dik tien minuten nadat Van Beek het duel had opengebroken nam Feyenoord verder afstand van de bekerwinnaar, dankzij een doelpunt van Jean-Paul Boëtius. De vleugelaanvaller was het eindstation van een uitstekende aanval en kon de bal van dichtbij binnen schieten na goed voorbereidend werk van Luke Wilkshire en Colin Kazim-Richards. ‘Ik ben blij voor het team en blij voor mezelf’, stelde Boëtius. ‘Het is altijd lekker om een doelpuntje mee te pikken en bovendien was het een belangrijke, want door de 2-0 was de wedstrijd eigenlijk beslist. Daarna konden we makkelijker voetballen.’

De aanvaller keek met een positief gevoel terug op de avond, waarop hij sinds lange tijd weer eens de negentig minuten vol maakte. ‘Daar ben ik de trainer dankbaar voor. Het was de afgelopen periode niet altijd even makkelijk voor mij, maar ik blijf in mezelf geloven. Ik was extra gemotiveerd om mezelf te laten zien vanavond en dat is bij vlagen gelukt. Het belangrijkste is dat we hebben gewonnen. Deze sterke competitiereeks geeft veel vertrouwen.’