Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Valse start voorbereiding voor Feyenoord

De kop is eraf voor Feyenoord als het gaat om de oefencampagne van seizoen 2022-2023. Op een goed gevuld Varkenoord was het grotendeels jeugdige team van trainer Arne Slot zaterdagmiddag niet opgewassen tegen Deens kampioen FC Kopenhagen: 0-7.

Geen prettige cijfers om een voorbereiding mee te beginnen, al moet daarbij vermeld worden dat Feyenoord slechts vier groepstrainingen in de benen had en alle internationals nog ontbraken. Wel kwamen de nieuwelingen Danilo en Mats Wieffer (beiden in de eerste helft) en Mo Taabouni (tweede helft) voor het eerst in actie in Feyenoord-shirt.

Feyenoord vervolgt het voorseizoen komende maandag in Oostenrijk. De selectie reist maandagmiddag naar Saalfelden, voor een trainingskamp van een week. Het trainingskamp wordt afgesloten met een vriendschappelijke wedstrijd tegen Red Bull Salzburg, op zaterdag 9 juli in Anif (aanvang 14:30 uur).

Feyenoord – FC Kopenhagen 0-7 (0-5)
Scoreverloop:
6’ 0-1 Kristiansen
22’ 0-2 Khocholava
37’ 0-3 Haraldsson
43’ 0-4 Diks
45’ 0-5 Roony
52’ 0-6 Bøving
58’ 0-7 Jóhannesson

Opstelling Feyenoord eerste helft:
Bijlow; Hall, Valk, Handrix, Kleijn; Milambo, Wieffers, Toornstra; Wålemark, Danilo en Diemers.

Opstelling Feyenoord tweede helft:
Jansen; Benita, Baars, Hartjes, Van der Zeeuw; Karim, Naujoks, Bassett; Azarkan, Groen (75’ Slory) en Taabouni (75’ ’t Zand).