Fanshop Tickets
; Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Ongewenste start van drukke week voor Feyenoord

Feyenoord is niet goed aan een nieuwe drukke week begonnen. Met een punt tegen Heracles Almelo (1-1) pakte het team van trainer Jaap Stam in De Kuip te weinig.

Met het oog op de uitwedstrijden tegen Young Boys (donderdag) en Ajax (zondag) hoopte Stam zondag op een goed resultaat in eigen huis. Want, zo gaf hij vrijdag tijdens de persconferentie al aan, goede resultaten geven vertrouwen.

Het leek er wel even op dat Feyenoord vertrouwen ging tanken tegen Heracles Almelo. Jens Toornstra zorgde namelijk al binnen het kwartier voor een voorsprong. De manier waarop dat gebeurde maakte de blijdschap alleen maar groter.

Prachtgoal Toornstra
Feyenoord behield namelijk balbezit na een afgeslagen hoekschop en stelde Toornstra in staat om uit te halen vanaf ruim twintig meter. De middenvelder produceerde een kiezelhard schot, dat in de linkerbovenhoek verdween: 1-0.

Aan mogelijkheden om de voorsprong verder uit te breiden daarna geen gebrek. Met name Luis Sinisterra kreeg goede kansen, maar de Colombiaan kreeg de bal maar niet in het doel. Na de pauze waren de kansen een stuk schaarser en was het Heracles Almelo dat het meest aanspraak mocht maken op een doelpunt.

Feyenoord werd slordiger en gaf meerdere kansen weg. Orestis Kiomourtzoglu was degene die het afmaakte. Hij passeerde meerdere verdedigers en schoof de bal onder Kenneth Vermeer door. De goalie voorkwam daarna met een zweefduik nog dat Mauro Junior de bezoekers zelfs nog voor een voorsprong zorgde.

Bal van lijn gehaald
Toch waren de beste kansen in de absolute slotfase nog voor Feyenoord. Lennart Czyborra haalde een bal van Ridgeciano Haps met zijn hoofd van de lijn en Luciano Narsingh kreeg de bal in twee instanties niet in het doel. Daardoor bleef het bij 1-1.

Na tien speelronden staat Feyenoord met 14 punten op de tiende plaats. Volgende week is Ajax dus de volgende tegenstander, maar eerst treft de ploeg Young Boys donderdag in Bern.