Fanshop Tickets
Business

Vacature bestuurslid Stichting Continuïteit Feyenoord

Alle leden die zijn aangesloten bij Het Legioen kunnen zich vanaf heden verkiesbaar stellen voor een bestuurszetel in de Stichting Continuïteit Feyenoord. Hiervoor wordt een opvolger gezocht van Wouter Rijneveld, die de betreffende (onbezoldigde) functie de afgelopen jaren heeft vervuld.

De Stichting Continuïteit Feyenoord is naast de Raad van Commissarissen één van de hoogste organen binnen de club. De stichting beheert onder meer het gouden aandeel, heeft daarmee bijzondere zeggenschap en bewaakt het cultureel erfgoed van de club. Zo kan de voetbalclub over de volgende onderwerpen alleen met instemming van de Stichting Continuïteit Feyenoord een besluit nemen:

 • De naam van de club;
 • De kernactiviteiten van de club;
 • Het logo of de clubkleuren;
 • Een wezenlijke wijziging van de structuur van de jeugdopleiding;
 • Alle besluiten die directe invloed hebben op het lidmaatschap van de KNVB en/of op (het hebben van) de licentie;
 • De locatie waar het eerste elftal haar thuiswedstrijden speelt.

Daarnaast bezit de Stichting Continuïteit Feyenoord wettelijke rechten als medeaandeelhouder, zoals het recht om de bestuurders van de voetbalclub te benoemen en de jaarrekening vast te stellen. Op dit moment bestaat de Stichting Continuïteit uit vier personen, te weten Ivo Opstelten (voorzitter), Dick van Well, Peter van der Laan en Jan Struijk.

Profielschets
Je beschikt over de nodige bestuurlijke ervaring, relevante kennis op het gebied van financiën en marketing, je bent commercieel gericht, creatief, initiatiefrijk, hebt een overtuigende visie en je weet anderen hiervoor enthousiast te krijgen. Daarnaast ben je:

 • Meerderjarig (dat wil zeggen ouder dan 18 jaar);
 • Lid van Het Legioen met bij voorkeur nog meer aanwijsbare affiniteit met Feyenoord en bekend met historie en cultuur van de club;
 • Van onbesproken gedrag, dat wil in elk geval zeggen: niet in aanraking gekomen met justitie en heb je nimmer een stadionverbod opgelegd gekregen en dien je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te kunnen overleggen;
 • Representatief, sociaal / communicatief vaardig en heb je bij voorkeur bestuurlijke en adviserende ervaring;
 • Niet actief in het bestuur van een andere Feyenoord-supportersentiteit (zoals o.a. de Vereniging Supporters Steunen Feyenoord of de supportersvereniging FSV De Feijenoorder).

Solliciteren
Heb jij interesse om als bestuurslid in de Stichting Continuïteit van Feyenoord aan de slag te gaan en vind je dat je voldoet aan de profielschets? Stuur dan vóór dinsdag 2 augustus 2018 jouw motivatie en een cv naar [email protected]. Het huidige bestuur van Stichting Het Legioen draagt, uit de leden die zich beschikbaar stellen, maximaal vijf personen voor als kandidaat voor de betreffende functie. De overige leden van Het Legioen kunnen vervolgens stemmen op één van deze vijf kandidaten. De kandidaat met de meeste stemmen zal uiteindelijk voor een periode van vier jaar toetreden tot het bestuur van Stichting Continuïteit Feyenoord. Bij goed functioneren gedurende deze periode kan de betreffende bestuurder éénmalig herbenoemd worden voor een periode van nogmaals vier jaar.

Het bestuur zal in de periode van donderdag 2 augustus tot en met zondag 12 augustus alle reacties behandelen en op maandag 13 augustus de geselecteerde kandidaten via www.feyenoord.nl bekendmaken. Van maandag 13 augustus tot en met zondag 19 augustus kunnen de leden van Het Legioen hun stem uitbrengen via www.hetlegioen.nl/stemmen. Op maandag 20 augustus wordt bekendgemaakt welke kandidaat de meeste stemmen heeft gekregen en het bestuur van Stichting Continuïteit Feyenoord zal completeren.